Zowel buiten als binnen in de winkel zijn opnames gemaakt van het Jeugdjournaal.
Zowel buiten als binnen in de winkel zijn opnames gemaakt van het Jeugdjournaal. Esther Coumans

Sliedrechtse broers Jens en Joas in het NOS Jeugdjournaal vanavond

14 januari 2022 om 15:09 Mensen

SLIEDRECHT Dat wordt nog kiezen vanavond in huize Van Mourik in Sliedrecht. Kijken ze om 19.00 uur naar de persconferentie of naar het NOS Jeugdjournaal? Vader Jeffrey van Mourik van de gelijknamige schoenenwinkel is veel in het nieuws geweest deze week. Hij heeft onder andere in het programma Beau laten weten zijn deuren van de winkel hoe dan ook te openen zaterdag. Zijn kinderen Jens (13) en Joas (9) zijn vandaag aan de beurt.

door Esther Coumans

Een klein beetje spanning voelen de broers wel. Ze lopen een beetje door de winkel van hun vader terwijl ze aan het wachten zijn op de verslaggever en de cameraman van het NOS Jeugdjournaal. Allebei hebben ze vrij van school gekregen. ,,Maar ik ga straks nog wel terug, want ik wil graag naar gymles”, laat Joas weten.

Zodra de verslaggever en de cameraman binnenkomen, gaat het allemaal vanzelf. Verslaggever Bart vertelt wat er allemaal gaat gebeuren en legt ze uit dat ze niet zenuwachtig hoeven te zijn. ,,Ik stel wat vragen en jullie blijven gewoon lekker vertellen. Doe het vooral op je eigen manier. En soms moeten we stukjes even over doen of vanuit een ander punt filmen, dan doen we het nog een keer.”

HELPEN Na deze instructie zijn de jongens op hun gemak. Vader Jeffrey laat allemaal plekjes in de winkel zien, waar het leuk is om een item te draaien. Ze beginnen aan de toonbank. De jongens helpen wel vaker mee in de winkel, dus terwijl ze bezig zijn met het sorteren van de prijzen, beantwoorden ze allemaal vragen. Vooral Jens gaat het gemakkelijk af. ,,Ik heb ook al vaker geholpen met opnamen”, vertelt hij later. ,,In het begin van de corona zijn ze hier komen filmen en ook toen we 100 jaar bestonden. Ik weet dat het vaker over moet, maar ik vind het echt heel erg leuk om hieraan mee te werken.”

Op een gegeven moment is de cameraman buiten de winkel aan het draaien. Het hele gezin staat in de deuropening en ze trekken toch wel belangstelling, want er blijven diverse mensen staan kijken. Een meneer die langs fiets, roept naar de familie dat ze snel maar weer open moeten gaan. Daar zijn ze heel blij mee met het medeleven van de Sliedrechters.

De broers maken binnen nog verschillende opnames en na ruim een uur zit het er op. Ze zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat. Verslaggever Bart laat weten dat ze vanavond in de uitzending zitten met een kort item, maar dat een langer item later online te bekijken is via de site van het Jeugdjournaal en YouTube. Zowel Jens als Joas is tevreden. ,,Wij vonden het wel goed gaan.”

Ook benieuwd naar het item van de Sliedrechtse Jens en Joas van Mourik? Kijk deze naar hier terug op de site van het NOS Jeugdjournaal.

Bekijk hieronder een Reel en meer foto's.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Esther Coumans

advertentie
advertentie