Veel mensen hielpen mee.
Veel mensen hielpen mee. Privé

Sliedrechtse autoruiten naar Italië voor gedupeerde campinggasten van de vreselijke hagelbui

31 juli 2023 om 15:30 Mensen

SLIEDRECHT Zelfs op vakantie stroomt het ondernemende bloed nog door de aderen van Piet en Hendra van der Linden: de Sliedrechtse ondernemers besloten het heft in eigen handen te nemen na de vreselijke hagelbui onlangs in Italië en lieten zeven autoruiten overkomen uit Nederland. Diverse andere campinggasten waren ermee geholpen, naast Piet en Hendra zelf. Er was veel waardering voor de actie en zo konden de mensen letterlijk weer op weg.

door Eline Lohman

Het noorden van Italië werd maandagavond 24 juli getroffen door een extreem heftige hagelbui. Het gevolg hiervan: veel schade, waaronder aan talloze autoruiten van vakantievierende Nederlanders in Italië. Er was geen autoruit meer te krijgen in het getroffen gebied en daar kwamen ook Piet en Hendra van der Linden, in het dagelijks leven eigenaren van Autoservice Van der Linden in Sliedrecht, achter. Het stel is op vakantie op een camping in de buurt van het Gardameer en kwam die bewuste maandagavond voor een onwelkome verrassing te staan, vertelt Hendra vanaf hun vakantieadres.

AUTORUIT AAN DIGGELEN 

,,Wij zaten in die enorme hagelbui! Op dinsdagochtend hebben we de schade bekeken en ook onze autoruit lag aan diggelen. Omdat er geen leenauto te krijgen was en we niet wilden afwachten – we zijn niet voor niets ondernemers – besloten we het heft in eigen handen te nemen. We gingen kijken of we autoruiten vanuit Nederland konden krijgen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


De schade was enorm - privé

Dat lukte: een zoon van vrienden – die ook op de camping staan van Piet en Hendra – en een neef van het stel gingen op pad met een bus met daarin zeven autoruiten. Zij moesten er 1185 kilometer voor rijden, vanaf de Kia-vestiging in Sliedrecht, maar dan heb je ook wat. Donderdagnacht arriveerden de twee mannen op de camping van Piet en Hendra en op vrijdagochtend om 08.00 uur werd er gestart met autoruiten vervangen. Dat was een hele happening, blikt Hendra terug.

De hele camping heeft meegeholpen


,,De hele camping heeft meegeholpen! De één was aan het vegen, de ander aan het kitten en weer een ander was aan het stofzuigen en zette de nieuwe ruit op de auto. Zo hebben we elkaar geholpen. Wij hebben nu een nieuwe ruit, onze vrienden ook en verder nog diverse andere campinggasten, waaronder mensen uit Gorinchem. We hebben allemaal dezelfde ellende, dus we waren blij dat we iets konden doen voor mensen die een probleem hadden en met de handen in het haar zaten. Fantastisch dat we elkaar zo konden helpen!”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Op de camping met een kapotte ruit... - Privé

De reacties waren heel bijzonder, volgens de onderneemster. ,,Eén iemand stond met tranen in de ogen, zo fijn vond diegene het dat er een nieuwe ruit in de auto zat en er weer verder kon worden gereden. En één van de mensen die we geholpen hebben, heeft gezegd dat hij bij ons een auto komt kopen. Daar doen we het uiteraard niet voor, maar het is wel een mooie reactie.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie