Dijksynagoge
Dijksynagoge R.J. Kitsz

Ivrietkoor Al Naharot gaat oefenen in de Dijksynagoge

Muziek

SLIEDRECHT Het Ivrietkoor Al Naharot gaat vanaf oktober elke dinsdagavond oefenen op historische grond in Sliedrecht: De Dijksynagoge in Sliedrecht aan de Riverdijk 51.

,,We vinden dit een unieke locatie om als koor het Joodse geluid in de regio te laten klinken. Uiteraard zijn mensen welkom om op dinsdagavond langs te komen om te ontdekken of zij mee willen gaan zingen”, aldus coördinator Loe Baan uit Dordrecht.

Deze maand bestaat het Ivrietkoor tien jaar. Een aantal mensen kwam, op initiatief van de Israëlische muzieklerares en koordirigente Nava Benyamini, in september 2012 bijeen in de Dijksynagoge in Sliedrecht voor de verdere uitwerking van het plan. Zij stonden daarbij aan de wieg van een uniek koor in onze regio. Dat bestaat momenteel uit 23 leden.

Het koor, dat zich nadrukkelijk op de regio Drechtstreek richt, heeft jarenlang gebruik gemaakt van de gastvrijheid van de Open Hof kerk aan de Herschelstraat  in Dordrecht. Loe Baan: ,,We zijn die tijd niet vergeten en zullen zeker met ons koor op een dinsdagavond nog een open repetitie houden, zodat mensen kunnen kennis maken met  ons koor.  We hopen ook regelmatig in Dordrecht ons unieke zanggeluid te kunnen laten horen.”

Dirigent Doron Peper leidt al die jaren het Ivrietkoor Al Naharot vol enthousiasme. Hij studeert met het koor hoopvolle Israëlische liederen in, afgewisseld met prachtige psalmen. In al deze melodieën voert het ultieme verlangen naar vrede de boventoon, hetwelk het Ivrietkoor wilt uitdragen.

Loe Baan vertelt ook dat zijn koor zal gaan inhaken op het feit, dat in het tweede helft van 2023 in Dordrecht uitgebreid wordt stilgestaan bij 250 jaar psalmen volgens de berijming van de Dordtse dichter Voet. ,,We denken graag mee op een inspiratieavond op donderdagavond 13 oktober in de Augustijnenkerk, want ons koor zingt psalmen die in een traditie staan van drieduizend jaar. Door met elkaar de psalmen te laten klinken, in welke uitvoering dan ook, zoeken we verbinding met elkaar. Het ondersteunt ook onze boventoon: het verlangen naar vrede.”

Info: www.alnaharot.nl

advertentie
advertentie