Afbeelding

Nieuwjaarsconcert door Het Groot Orkest van Excelsior Papendrecht

8 januari 2023 om 09:26 Muziek

PAPENDRECHT De muzikanten van het Groot Orkest van Excelsior Papendrecht zijn nog aan het bijkomen van hun fabuleuze kerstshow van pas, maar mogen zich tegelijkertijd opmaken voor hun ‘traditionele’ nieuwjaarsconcert op 14 januari in theater de Willem.

,,Traditioneel tussen aanhalingstekens”, vertelt Alex Romijn van het orkest uit Papendrecht. ,,Het nieuwjaarsconcert mogen we een traditie noemen omdat dit onze langstlopende en meest succesvolle concertreeks is, maar traditioneel zal het dit jaar zeker niet zijn”, vervolgt Romijn. ,,De afgelopen twee jaar heeft het nieuwjaarsconcert vanwege coronaperikelen niet door kunnen gaan. Dat betekent dat we maar liefst twee jaar aan het concept, het programma en de productie kunnen werken. Het kan dan ook niet anders dan dat het een groot succes wordt”, aldus Romijn. 

Het orkest zal, onder leiding van dirigent Ruud Welle, zich van zijn meest veelzijdige kant laten zien, maar zal daarnaast ook het podium delen met maar liefst twee zangers, Roman van der Werff en Tessa Bons. De muziek zal dit jaar in het teken staan van Amerikaanse en Franse invloeden, al zullen de echte ‘nieuwjaarsklassiekers’ niet ontbreken. Een muzikaal zeer interessante combinatie en een solide basis voor een fantastische muzikale avond.

Het nieuwjaarsconcert is al jaren een traditie en is de feestelijke, muzikale en professionele opening van het nieuwe jaar door het orkest van Excelsior. Het concert vindt plaats in Theater de Willem (Papendrecht) op 14 januari. Aanvang is 20:15 uur. Kaarten zijn te koop via www.excelsiorpapendrecht en www.theaterdewillem.nl, of aan de kassa van Theater de Willem.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie