Afbeelding
Comité 4 en 5 mei Sliedrecht

Comité 4 en 5 mei Sliedrecht houdt Anjerconcert op Dr. Langeveldplein in Sliedrecht

14 augustus 2023 om 11:49 Muziek

SLIEDRECHT Vorig jaar heeft het Comité 4 en 5 het Anjerconcert (Veteranenconcert) gehouden op het Dr. Langeveldplein. Ruim 500 mensen hebben in de stralende zon kunnen genieten van het concert, gegeven door de Koninklijke Fanfare der bereden wapens. Wegens het enorme succes gaat het Comité dit concert wederom organiseren, en wel op zaterdag 2 september van 15.30 uur tot 17.00 uur op het Dr Langeveldplein. Er zijn voldoende stoelen aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie/thee of een drankje (tegen betaling) kunnen de toeschouwers weer genieten van een gratis concert.

Om het concert te kunnen financieren moest wel het een en ander gebeuren, want de middelen hiervoor heeft het Comité zelf niet. Stichting de Kaai, De Haan Stichting, Rotary Sliedrecht, St Sliedrecht en Cultuur en een stichting die niet genoemd wil worden omarmden het initiatief en heeft het Comité 4 en 5 mei financieel ondersteund.

FANFARE ‘BEREDEN WAPENS’

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW), met als thuisbasis de van Brederode-kazerne in Vught, verzorgt de muzikale ondersteuning van ceremoniële en protocollaire activiteiten binnen en buiten de landmacht. Hierbij valt te denken aan optredens voor het Koninklijk Huis, Prinsjesdag, beëdigingen, commando-overdrachten en herdenkingen. Daarnaast geeft het orkest concerten, zogenaamde relatie- of goodwillconcerten.

De afgelopen jaren stonden de concerten voornamelijk in het teken van het eren van de veteranen. Twee succesvolle theatertours, ‘Saluut!’ met Renee van Bavel en ‘Tour of Duty in Concert’ met Ingrid van den Nieuwenhuizen en veteraan Dennis Kroon speelde het orkest door heel Nederland. Naast deze concerten speelde het orkest met solisten zoals, gitarist Erik Vaarzon Morel, fluitist Ronald Snijders, saxofonist Efraim Trujillo en zangeres Liset Vrugteveen.

Verder neemt het orkest deel aan taptoes in binnen- en buitenland. Omdat de FBW tevens de tradities van het Korps Wielrijders handhaaft, verzorgt het orkest af en toe optredens op de fiets. Het orkest staat onder leiding van dirigent ritmeester Harold Lenssen.

Profielfoto Esther Coumans

Esther Coumans

advertentie
advertentie