Afbeelding
gemeente Sliedrecht

5.000 euro voor prijsvraag duurzame ideeën

Natuur en milieu

SLIEDRECHT 'Heb jij hét idee om Sliedrecht duurzaam te maken? Doe mee en win!' Deze oproep doet de gemeente Sliedrecht. Voor de uitvoering van de beste ideeën is in totaal € 5.000,- beschikbaar.

Slimme manieren om samen energie te besparen. Een plan om de buurt groener te maken. Of om gebruikte materialen een nieuw leven te geven. Het zijn voorbeelden van ideeën om Sliedrecht duurzamer te maken.

DUURZAAM VOORDEEL VOOR BREED PUBLIEK De gemeente daagt alle inwoners, bedrijven en organisaties in Sliedrecht uit om hun idee in te sturen. Een jury onder voorzitterschap van wethouder duurzaamheid Ton Spek beoordeelt de inzendingen. Belangrijk daarbij zijn duurzaamheidsgehalte, praktische uitvoerbaarheid en voordeel voor een breed publiek. Het is dus de bedoeling dat veel mensen kunnen profiteren van de uitvoering van het idee. De jury nodigt de beste vijf inzenders uit om hun idee toe te lichten. Op basis daarvan wordt het prijzengeld verdeeld onder de winnaars. De winnaars besteden hun prijs aan de uitvoering en eventuele voorbereiding van hun idee.

Inzenden van ideeën kan tot 1 februari 2021 via www.sliedrecht.nl/duurzaam. Onder de button 'Doen mee en win!' staat meer informatie over de actie en de voorwaarden.

CADEAUBONNEN De gemeente stimuleert mensen ook om met kleine maatregelen in huis bij te dragen aan een duurzame toekomst. Woningeigenaren krijgen hiervoor komende week een cadeaubon in de bus. Met deze bon kunnen zij voor € 45 energiebesparende producten kopen. Bijvoorbeeld ledverlichting, radiatorfolie of tochtstrips. Deze actie loopt via www.regionaalenergieloket.nl

advertentie
advertentie