Afbeelding
Sander van Snippenberg

Bibliotheek AanZet verruimt afhaaltijden tijdens verlengde lockdown wegens grote opkomst

17 januari 2021 om 07:36 Natuur en milieu

SLIEDRECHT Tijdens de laatste persconferentie heeft premier Rutte de landelijke lockdown verlengd. Dat betekent helaas ook dat de vestigingen van de Bibliotheek AanZet tot en met 9 februari gesloten blijven. De leden maken massaal gebruik van de afhaalservice. In totaal zijn er tijdens de huidige lockdown al ruim 20.000 reserveringen afgehaald. Om die reden worden de afhaaltijden op een aantal vestigingen verruimd.

,,Toen wij half december startten met de afhaalservice, was de opkomst direct groot’’, aldus Deborah Vink, rayonmanager bij de Bibliotheek AanZet. ,,Ik denk dat het een mooie service is die wij onze leden kunnen bieden. We merken dat de korte contactmomenten met onze medewerkers tijdens het afhalen echt gewaardeerd worden. We krijgen veel positieve reacties’’, vervolgt ze. Dat beaamt bibliotheekmedewerker Paula Stuy: ,,Mensen zien echt dat we er alles aan doen, dat wordt zo gewaardeerd.’’ Ook Stuy is het opgevallen dat leden de afhaalservice goed weten te vinden: ,,Het is gigantisch druk, mensen staan in rijen voor de deur’’, vertelt ze. Toch is er altijd tijd voor een praatje: ,,We zien veel bekende gezichten. Het is ontzettend leuk dat je met iedereen die nu komt persoonlijk contact hebt.’’

RESERVEREN EN AFHALEN In de online catalogus op de website kunnen de materialen worden gekozen en gereserveerd. Als de reservering klaarstaat, wordt een mail gestuurd. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken uit een andere vestiging moeten komen. In de periode dat de bibliotheek gesloten is, worden er geen boetes in rekening gebracht, maar is het mogelijk om boeken terug te brengen. Voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van boeken hanteren ze speciale openingstijden. Vanwege het grote aantal reserveringen, zijn de afhaaltijden verruimd bij Bibliotheek Barendrecht Het Kruispunt en Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Daarnaast voegt Bibliotheek Groot-Ammers een afhaalmoment in de avond toe. Vanaf 18 januari verschuift het afhaalmoment in Bibliotheek Boven-Hardinxveld van woensdag naar vrijdag en op dinsdag opent de bibliotheek eerder dan voorheen. Bij de overige vestigingen blijven de afhaalmomenten onveranderd. Op de vestigingspagina staat de actuele informatie over de afhaalpunten en openingstijden: https://www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen.

ONLINE ACTIVITEITEN Vanwege de coronamaatregelen gaan alleen de online activiteiten door. Daarom maken ze tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 tot en met 30 januari van voorlezen een feestje met de leukste online voorleesactiviteiten. Dit doen ze onder andere met een speciale uitzending van NVD-TV op woensdag 20 januari. Tijdens deze uitzending spreken ze onder anderen theatermaker Marco van 't Wout van Building Arts. Hij maakte een voorstelling van Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’. De uitzending is live te zien op 20 januari om 10.00, 14.00 en 16.00 uur via ons YouTube kanaal AanZet Live. Van 21 t/m 30 januari blijft de uitzending beschikbaar op het YouTube kanaal AanZet Live.

Ook kan er worden aangemeld voor het online evenement ‘Ontmoet Dichters Online’ op 4 februari. Tijdens deze digitale poëzieavond kan worden gekeken en geluisterd naar voordrachten en interviews met bekende Nederlandse dichters, waaronder Dichter des Vaderlands 2019-2021 Tsead Bruinja. Ook krijgt men de mogelijkheid hen zelf vragen te stellen. Kijk voor alle online activiteiten op de activiteitenpagina: https://www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Een groot deel van het online aanbod is alleen beschikbaar voor leden. Nog geen lid van de bieb? Dan is dit hét moment om lid te worden. ,,Zo kun je niet alleen gebruikmaken van onze afhaalservice, maar krijg je ook volledige toegang tot alle e-books, luisterboeken en andere online diensten." De bieb heeft zowel betaalde als gratis abonnementen. Inschrijven kan online via: https://www.debibliotheekaanzet.nl/lid-worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie