Ook Deltacommissaris Peter Glas  schuift aan
Ook Deltacommissaris Peter Glas schuift aan peter paul klapwijk

Symposium over kansen in tijden van klimaatverandering

27 februari 2021 om 15:48 Natuur en milieu

SLIEDRECHT ,,Ons klimaat verandert en dat gaat ook aan de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (A5H) niet onopgemerkt voorbij. Het heeft effect op de woon-, werk- en leefomgeving van iedere inwoner. Dat is een bedreiging, maar het biedt ook veel kansen.”

Initiatiefnemers van Stichting BlauwZaam en A5H leggen uit wat de achterliggende gedachte is van het online symposium Klimaatverandering… een zee aan kansen. Tijdens de meeting op donderdag 4 maart schuiven Deltacommissaris Peter Glas en nationaal klimaatgezant Marcel Beukeboom aan. Het online symposium duurt van 15.00 uur tot 16.30 uur en is te volgen via www.blauwzaam.nl.

,,Veel mensen zijn er inmiddels wel van doordrongen dat de klimaatveranderingen grote effecten hebben. De zomers worden warmer, het land verdroogt, de bodem daalt. Aan de andere kant komen er steeds meer zware regenbuien. Straten lopen onder terwijl de dijken het door deze extremen zwaar te verduren hebben. Het goede nieuws is, we kunnen er met z’n allen iets aan doen. Sterker nog, de verandering van het klimaat biedt kansen om onze leefomgeving te verbeteren. Nederland is wereldberoemd als het gaat over waterbeheersing, met onze polders en onze molens. En ook op klimaatgebied kan Nederland een voorbeeld worden. De vraag is hoe en welke kansen zijn er om te benutten in onze regio.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie