Afbeelding
Natuur- en Vogelwacht Biesbosch

Nieuwe druk Historische Atlas van de Biesbosch verschijnt binnenkort

Natuur en milieu

SLIEDRECHT De tweede druk van de Historische Atlas van de Biesbosch verschijnt op 1 april. Zes eeuwen Biesbosch in 79 historische kaarten, sommige nog niet eerder gepubliceerd of in de vergetelheid geraakt. Elke kaart vertelt zijn eigen verhaal; wie is de maker, waarom is de kaart gemaakt, welke anekdote is er over te vertellen?

Wim van Wijk, die al veel Biesboschboeken op zijn naam heeft staan, neemt de lezer in zijn Historische Atlas van de Biesbosch mee naar het verhaal achter de kaart.

Nieuw in deze uitgave is een afdruk van de “reuzenkaart” van Schilder. Deze kaart is tijdens het onderzoek voor de Historische Atlas herontdekt. De originele kaart uit de 16e eeuw is maar liefst acht vierkante meter groot en bevat zeer veel details.

In 2012 verscheen de eerste druk van dit kolossale werk die al snel uitverkocht raakte. Rond 1 april 2021, in het jaar dat de Biesbosch 600 jaar bestaat, verschijnt de langverwachte tweede druk. Een must voor elke Biesboschliefhebber, Biesboschgids, natuurbeschermer en recreant.

Prachtig grootformaat gebonden boek in hardcover. Een meesterwerk, in full colour gedrukt. Bij deze uitgave hoort tevens een website waar alle kaarten uit het boek in een nog hogere resolutie te bewonderen zijn.

Nu bij voorinschrijving te koop via: www.biesboschboek.nl. Elke tiende inschrijver via www.biesboschboek.nl ontvangt het boek helemaal gratis.

advertentie