Afbeelding
Weizigt

600 jaar Elisabethsvloed komt tot leven in de klas

Natuur en milieu

SLIEDRECHT In opdracht van het programma Watereducatie Drechtsteden lanceert Duurzaamheidscentrum Weizigt de nieuwe les ‘De kracht van water in de Drechtsteden’.

Tijdens deze waterles ontdekken leerlingen wat er nou precies gebeurde in deze regio tijdens de Sint-Elisabethsvloed, 600 jaar geleden. Maar ook hoe en wanneer de waterschappen ontstonden en hoe zij zorgen voor waterveiligheid. Daarnaast komen ze erachter welke bijzondere dieren er leven in de Biesbosch en waarom schoon water zo belangrijk is voor de natuur. Al het lesmateriaal is vanaf nu te vinden op de website van Weizigt.

De kracht van water in de Drechtsteden is een gloednieuwe waterles gericht op leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs. Weizigt ontwikkelde deze les in opdracht van Watereducatie Drechtsteden en in samenwerking met organisaties in de regio. Leerkrachten kunnen de les zelf uitvoeren op school met behulp van een digitale presentatie en een handleiding. Ze kunnen kiezen voor een korte of juist langere versie van de les. Alle informatie en de lesmaterialen zijn te vinden op www.weizigt.nl/dekrachtvanwater.

Wil jij met je klas ook op avontuur? Ter ere van het herdenkingsjaar van de Sint-Elisabethsvloed houdt Watereducatie Drechtsteden na de zomervakantie een wedstrijd. Schoolgroepen kunnen hierbij een geheel verzorgde excursie winnen naar één van de locaties op de Waterkaart. Meer informatie over de wedstrijd verschijnt binnenkort op de website van Weizigt en in de mailbox van basisschoolleerkrachten in Drechtsteden.

Naast deze nieuwe waterles presenteert Weizigt deze week ook het educatieprogramma voor het nieuwe schooljaar aan de scholen. Naast het vertrouwde aanbod gaat Weizigt komend schooljaar ook nieuwe samenwerkingen aan. Zo kunnen scholen via Weizigt nu ook inschrijven voor de lessen van Biesboschcentrum Dordrecht. En in samenwerking met de GGD Zuid-Holland Zuid en Doe ff gezond Dordrecht, biedt Weizigt nu ook voedseleducatie aan. Scholen kunnen het aanbod bekijken en inschrijven voor de educatie via www.weizigt.nl/primair-onderwijs.

Afbeelding
advertentie
advertentie