Afbeelding
Biesboschboek

Biesbosch en Haringvliet natuur van wereldklasse

18 september 2021 om 11:34 Natuur en milieu

SLIEDRECHT Op 1 oktober verschijnt er een nieuw Biesboschboek getiteld: “Biesbosch en Haringvliet natuur van wereldklasse”. Dit boek is geschreven door voormalig boswachter Jacques van der Neut en Biesboschkenner en -auteur Wim van Wijk.

Samen met de natuurgebieden langs het Haringvliet en het Hollandsch Diep staat de Biesbosch op de nominatie om uitgeroepen te worden tot nationaal park van wereldklasse. Vooruitlopend daarop beschrijven de auteurs wat er in de afgelopen jaren is gedaan om de natuur in de delta van Rijn en Maas op een hoger plan te brengen.

De lezer struint door de Biesbosch, vaart mee naar de Ventjagersplaten, trekt in bij een vogelteller die een bunker op de Kwade Hoek deelt met een familie ratten.

Ook leert hij wat een vishotel is, hoe het de visarenden en de zeearenden in de delta vergaat en hoe zich voor de kust van Voornes Duin een nieuwe waddenzee ontwikkelt.

Het boek is gedrukt in full colour, gebonden in hard cover, verluchtigd met talloze foto’s, telt 168 pagina’s en kost € 24,95

“Biesbosch en Haringvliet natuur van wereldklasse” is bij voorintekening te bestellen via: www.biesboschboek.nl, elke tiende inschrijver krijgt het boek helemaal gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie