Afbeelding
Joeri Verhoef

Tienduizenden isolatiebolletjes dwarrelen door Sliedrecht; gemeente zet poepzuiger in

Natuur en milieu

SLIEDRECHT In een deel van Sliedrecht zijn vele tienduizenden isolatiebolletjes vrijgekomen bij het vervangen van kozijnen. De gemeente Sliedrecht laat dinsdagavond 5 april 2022 weten dat de veroorzaker al bezig is geweest om de bolletjes op te ruimen en dat er woensdag een hondenpoepzuiger wordt ingezet om de piepschuim bolletjes op grote schaal op te zuigen. De bolletjes die in het water terecht zijn gekomen, worden met schepnetten verwijderd. De aankomende dagen zijn er meerdere mensen ingeschakeld om de vrijgekomen bolletjes te verwijderen uit de natuur, tuinen en water.

Milieuramp
Sliedrechters laten via de Facebookpagina van de gemeente Sliedrecht weten dat diverse straten vervuild zijn met de bolletjes. Joeri Verhoef spreekt zelfs van een milieuramp. Joeri: “Ze zijn vandaag bij ons geweest. Er zijn letterlijk tienduizenden balletjes weggehaald en het ligt er nog steeds mee bezaaid. Ze zeggen dat ze niet alles wegkrijgen. Jullie zouden zelf eens poolshoogte moeten nemen van de daadwerkelijke milieuramp. Ik verwacht ook dat alles uit de tuin gehaald wordt en niet net als nu dat er nog duizenden liggen.”

Weer vol
Verder reageren mensen dat het onder meer rondom de Valkflat en de Sperwerstraat bezaaid licht met het isolatiemateriaal. “Het hele stuk bij de valk flat ligt vol in het park in het gras tussen de planten. Ben benieuwd hoe ze dat gaan opruimen,” schrijft Ellen van Baarle. En Anja van Putten schrijft: “Ik kan die bolletjes niet meer zien. Ik heb net alles opgeruimd en alles ligt weer vol op het balkon.”

advertentie