Bouw van een nieuw zuiveringsstation van Oasen in Kamerik.
Bouw van een nieuw zuiveringsstation van Oasen in Kamerik. Oasen

Tarief voor drinkwaterbedrijf Oasen in 2023 bekend

26 november 2022 om 12:27 Natuur en milieu

SLIEDRECHT De prijs van drinkwater stijgt vanaf 1 januari 2023. Het komende jaar kost duizend liter drinkwater 1,45 euro. Het vastrechttarief in 2023 is 83,66 euro. Deze bedragen zijn inclusief belastingen. 

Voor een gemiddeld huishouden gaan de kosten voor drinkwater zo’n 2,15 euro per maand omhoog. Daarmee kost drinkwater in 2023 ongeveer 18,75 euro per maand. Wat klanten precies betalen, hangt af van het watergebruik en de samenstelling van het huishouden.

De drinkwatertarieven zijn op 22 november vastgesteld door de aandeelhouders van Oasen, bestaande uit de gemeenten in het voorzieningsgebied.

TOEGENOMEN KOSTEN De prijsstijging komt met name door de toegenomen kosten voor energie en materiaal. Het drinkwater in Nederland behoort tot de top van de wereld en kan overal en altijd direct uit de kraan gedronken worden, tegen een betaalbare prijs. Maar de vanzelfsprekendheid waarmee wij de kraan opendraaien, staat in scherp contrast met de uitdagingen waar Oasen voor staat.

Klimaatverandering, bevolkingsgroei, vervuiling, verduurzaming en de toenemende vervangingsopgave van ondergrondse infrastructuur vragen om een forse toename van investeringen. De droge zomers van de afgelopen jaren hebben ondubbelzinnig duidelijk gemaakt hoe urgent die investeringen zijn.

BEWUST OMGAAN MET DRINKWATER Drinkwater is niet duur, maar wel kostbaar. Voordat water uit de kraan komt, legt het een lange weg af. Daarom vraagt Oasen klanten om bewust om te gaan met drinkwater. Drinkwater besparen waar dat kan, is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Ontdek tips om slimmer om te gaan met water op oasen.nl/besparen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie