Gebied boven het spoor, Sliedrecht Noord
Gebied boven het spoor, Sliedrecht Noord Richard van Hoek Fotografie

Gemeenteraad Sliedrecht nog niet eenduidig over Noord-Zuid verbinding, bespreking zwembad uitgesteld

10 april 2024 om 12:07 Nieuwbouw Dossier Sliedrecht-Noord

SLIEDRECHT Het was druk tijdens de oordeelsvormende gemeenteraadsvergadering dinsdagavond. Voorzitter Timo Pauw had zich voorgenomen om de vergadering - die om 19 uur begon - om 23 uur af te tikken, maar dat lukte bij lange na niet. De bespreking van de plannen rondom het zwembad werd zelfs uitgesteld naar maandag 15 april.

door Marjanne Dijkstra

Tijdens de oordeelsvormende vergadering waren twee belangrijke punten aan de orde. Er werd gesproken over de Noord-Zuid verbinding en over het Sliedrechtse zwembad. Vooraf waren er wel negen insprekers die wat te zeggen hadden over de mogelijk nieuwe verbinding en de plannen voor de afbraak en nieuwbouw van het zwembad. Onder andere Johan Kraaijeveld (voorzitter duikvereniging Moby Dick en zwemleerkracht), John van Heteren (voorzitter zwem- en polovoreniging Door Water Fit, Simone de Groot (actiegroep Gezond, Groen en Gezellig Sliedrecht), Tom Pauw (voorzitter van vv Sliedrecht) en Alex Bakker van Sliedrecht in Actie deden hun zegje over de voorgenomen plannen. 

De twee voorzitters van de watersportverenigingen waarschuwden dat een kleiner zwembad ook betekent dat hun verenigingen niet kunnen groeien. Van Heteren: ,,Wat ons betreft is het glas - of het zwembad - halfvol, maar een zwembad met 5 banen kan niet per se rekenen op ons enthousiasme. We hebben meer nodig, want we lopen eigenlijk nu al tegen onze grenzen aan.” Kraaijeveld waarschuwde voor de veiligheid rond het bad. ,,Nu zitten ouders op de tribune te kijken, die wil je niet allemaal rond het bad.”

‘DICHTGETIMMERDE ZAAK’

Maar aan de daadwerkelijke bespreking van de plannen voor het zwembad werd niet eens toegekomen. De partijen spraken vooral over de Noord-Zuid verbinding, waarbij bleek dat de coalitiepartijen toch liever voor een nog bredere fly-over wilden gaan. Mark Verheul van PRO Sliedrecht, de partij die tegen bouwen over het spoor is, was niet blij: ,,Nu ik dit weer hoor van de drie coalitiepartijen krijg ik weer het idee dat dit al een dichtgetimmerde zaak is. Dat voelt niet fijn. PRO Sliedrecht is trouwens niet eens tegen de Noord-Zuid verbinding, maar wel tegen de variant die hier voor ons ligt.” Ook Slydregt.NU gaf aan dat de brede variant teveel van het goede is. ,,Bij een normaal viaduct hoeft het zwembad niet op de schop en de moestuin niet te verhuizen. Bouwen in Sliedrecht-Noord snappen we, maar wij denken wat soberder”, stelde fractievoorzitter Mark Jongeneel. 

Maandag 15 april spreekt de gemeenteraad over de plannen voor het zwembad.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie