Afbeelding
BDUmedia

Petitie Stationsweg 2 verlengd

Nieuwbouw

Petitie Stationsweg 2 verlengd

[SLIEDRECHT] De petitie over het behoud van het dorpsgezicht Stationsweg 2 is nu 570 keer getekend. De termijn waarop kan worden getekend is verlengd tot en met 6 mei.

Volgens de initiatiefnemers van de petitie heeft de verlenging meer redenen. ,,De kerk weet nog niet hoe men verder wil gaan. In een nieuwsbrief van 18 april schrijft de Hervormde Kerk namelijk het volgende: 'Samen met werkgroepen gaan we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met dit stuk aangekochte grond, wat wenselijk en noodzakelijk is in combinatie met andere kerkelijke gebouwen…. Hierbij onderzoeken we ook wat de financiële gevolgen zijn van deze mogelijkheden.' De gemeente wil dus het gebouw gaan slopen en de grond verkopen zónder dat er een concreet plan is voor die plek. Dat is een bijzondere volgorde. Maar dan kan de zaak ook omgedraaid worden. Als er nog geen concreet nieuwbouwplan is kan er dus ook een plan worden gemaakt met inpassing van Stationsweg 2. Dat biedt perspectief", aldus de initiatiefnemers.

De groep gaat de petitie, die te tekenen is via http://behoudstationsweg2.petities.nl/, wat later aanbieden aan de gemeenteraad.

advertentie