Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Gerenoveerd Elektra in 2022 in gebruik als eigentijds maatschappelijk centrum

28 oktober 2020 om 11:59 Nieuwbouw

SLIEDRECHT Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag unaniem besloten om van Elektra een duurzaam en eigentijds maatschappelijk centrum voor Sliedrecht te maken. Betrokken wethouder Ed Goverde: ,,Elektra ondergaat het komende jaar een complete metamorfose, waardoor er een breed inzetbaar maatschappelijk centrum ontstaat voor alle Sliedrechters. Het voorstel wat naar de raad gaat, komt voort uit het College Uitvoeringsprogramma 2018-2022. Een belangrijke stap voorwaarts!” De geraamde kosten voor dit project bedragen 1,6 miljoen euro. 

Een uitgewerkt voorstel van dit besluit gaat deze week naar de gemeenteraad. In november zal de raad in gesprek gaan over de Elektra-plannen. 


De gemeente Sliedrecht werkt hard aan een mooi en toekomstbestendig dorp, zoals bleek uit de Kadernota 2021. Inclusiviteit is een van de kernopgaves in die nota, iet waar dit college met Elektra concreet handen en voeten aan geeft. Goverde: ,,Vooropgesteld dat de huidige gebruiker van het gebouw, Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht, recht heeft op een goed onderhouden en aan de eisen van deze tijd aangepast pand, willen we Elektra ook breder inzetbaar maken. Dit alles maakt een ingrijpende verbouwing noodzakelijk. Daarbij worden duurzaamheidsinvesteringen gedaan, achterstallig onderhoud weggewerkt, geïnvesteerd in brandveiligheid, ventilatie en luchtkwaliteit en het gebouw wordt toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Na de verbouwing kan het centrum zowel overdag als ’s avonds ingezet worden voor een breder scala aan maatschappelijke activiteiten voor welzijn, cultuur en recreatie. Daarbij blijft Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht de hoofdgebruiker, zij gaan vanuit die rol een belangrijke bijdrage leveren aan de exploitatie van Elektra.”


Parallel met het plan voor Elektra lopen nog twee trajecten, om de omgeving van het centrum te verbeteren. De inmiddels gesloopte Boerhaave-locatie is voor een deel verkocht aan de kerkelijke gemeente, die daarop een eigen plan realiseert. Daarnaast wordt de buitenruimte geheel heringericht. De plannen voor de buitenruimte zullen op een later moment aan de gemeenteraad worden gepresenteerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie