Afbeelding
Suzanne Heikoop | She Fotografie

Sliedrecht krijgt nieuw sportpark en bedrijventerrein

14 december 2023 om 14:04 Nieuwbouw

SLIEDRECHT Sliedrecht zet een belangrijke stap in de toekomst met de ontwikkeling van Sliedrecht Buiten en Stationspark III. Het ontwerp bestemmingsplan, waar het college mee heeft ingestemd, legt de basis voor een nieuw sportpark en bedrijventerrein. VV Sliedrecht, Tennisvereniging SLTC en een sportschool krijgen een nieuwe plek. Hun oude locatie wordt een nieuw bedrijventerrein. 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 14 december 2023 tot en met 24 januari 2024 ter inzage voor alle geïnteresseerden. Op 15 januari 2024 worden de projecten gepresenteerd tijdens de inloopavond bij VV Sliedrecht


SLIEDRECHT BUITEN

Project Sliedrecht Buiten wordt één van de belangrijke sportieve knooppunten in de gemeente. Naast de sportverenigingen wordt een Toeristische Overstappunt (TOP) met parkeervoorziening, een wandelgebied en een horecavoorziening gerealiseerd. Het college benadrukt het belang van deze ontwikkelingen om sportief Sliedrecht op de kaart te zetten. Hiervoor is veel intensief overleg geweest met de betrokken sportverenigingen. 

Wethouder Ton Spek: ,,Het is fijn dat onze voetbalvereniging, tennisvereniging en sportschool een nieuwe plek krijgen en daarmee in een moderne accommodatie hun leden en gastekunnen ontvangen. Met dit ontwerpbestemmingsplan zetten we een belangrijke stap naar de toekomst. Er waren heel wat stappen nodig en zijn blij dat het proces in gang is gezet om Sliedrecht Buiten te realiseren.”  

STATIONSPARK III

Stationspark III krijgt de bestemming van bedrijventerrein en is gelegen tussen de A15 en de spoorlijn. Op dit moment liggen hier nog de sportvelden en een parkeerplaats. Met de verplaatsing van de sportvelden naar Sliedrecht Buiten ontstaat er ruimte voor het ontwikkelingen van een bedrijventerrein. 

Wethouder Roelant Bijderwieden: ,,Dit is een belangrijke mijlpaal. Het ontwerpbestemmingsplan sluit naadloos aan bij het collegewerkprogramma en de economische visie van de gemeente. Een visie die samen met de ondernemers van Sliedrecht is opgesteld. Stationspark III biedt de ruimte om onze economische ambities waar te maken.

PARTICIPATIE

Vanaf donderdag 14 december 2023 ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage op het gemeentekantoor, Industrieweg 11Sliedrecht. 

Daarnaast is het plan ook te lezen op www.ruimtelijkeplannen.nl  (identificatienummer: NL.IMRO.0610.SBSTPIII-2001). Beide projecten, opgenomen in hetzelfde bestemmingsplan, worden op 15 januari gepresenteerd tijdens de inloopavond bij de voetbalvereniging VV Sliedrecht. Hier kunnen geïnteresseerden de plannen inzien en vragen stellen. De inloopavond begint om 19.30 uur. 

Tot 24 januari kunnen eventuele zienswijzen kenbaar worden gemaakt aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sliedrecht via Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Of digitaal naar gemeente@sliedrecht.nl o.v.v. “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Sliedrecht Buiten & Stationspark III“.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie