Finale Regionale Techniekspelen in 2023
Finale Regionale Techniekspelen in 2023 Richard van Hoek Fotografie

Techniekspelen Drechtsteden 2024 in WoW-keet Baggermuseum in Sliedrecht

1 maart 2024 om 14:18 Onderwijs

SLIEDRECHT De finale van de Regionale Techniekspelen is donderdag 21 maart in de nieuwe WoW-keet van het Baggermuseum in Sliedrecht. De finalisten van 22 basisscholen (groep 8) strijden dan om de titel ‘beste muizenvalautobouwers Drechtsteden 2024’. 

Deze Techniekspelen zijn een initiatief van de Lage Waard, het Willem de Zwijgercollege en het Griendencollege: drie scholen in het voortgezet onderwijs (VO) met ieder een eigen techniekafdeling. Om jonge mensen te interesseren voor techniek is o.a. dit plan bedacht en uitgerold. De scholen leiden op voor de toekomst en de roep om technisch geschoolden blijft hoog. Dat is dan ook de reden om projecten met elkaar op te zetten en uit te rollen.

Op 22 basisscholen, van Hardinxveld-Giessendam tot Streefkerk, wordt inmiddels druk gesleuteld aan een auto die zo ver mogelijk rijdt. Iedere basisschool heeft één van de drie VO’s op bezoek gehad om te helpen met het construeren van deze auto: een intensief maar leuk traject! Meer info op https://bixee.nl/techniek-spelen-2024

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie