Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Verkeersactie 'Te gast in Baanhoek-West'

25 september 2019 om 11:32 Onderwijs

SLIEDRECHT Donderdagmiddag 26 september start de bewustwordingsactie 'Te gast in Baanhoek-West' op de Menuet in Sliedrecht. Van 13.00 uur tot 15.00 uur zetten leerlingen van groep 7 van de Anne de Vriesschool, inwoners, politie, buurtvereniging Baanhoek-West en de gemeente zich in voor een veiliger buurt. Dit doen zij door deze middag gezamenlijk weggebruikers op een positieve manier bewust te maken van het gewenste rijgedrag. Wethouder Ton Spek van verkeer is hierbij aanwezig.

Onveilig gevoel Inwoners en leerlingen voelen zich regelmatig onveilig in het verkeer. De gemeente wil samen met de school, inwoners en de buurtvereniging dat gevoel verbeteren. Er wordt door hen een flyer uitgedeeld aan 'gasten' in de wijk (automobilisten). Met hen gaan ze het gesprek aan over verkeersveiligheid. Op de flyer staan onder andere quotes en ervaringen van leerlingen die deze middag ook actief zijn bij 'Te gast' actie zoals: ,,De Rondo en Menuet zijn nu nog onveilig. Wij vragen auto's om minder hard te rijden en met ons goed op te passen."

Samenwerken in de regio 7 gemeenten, maatschappelijke organisaties en politie werken nauw samen op het gebied van verkeersveiligheid. De verkeersactie sluit aan bij de provinciale campagne 'Ik maak een punt van 0 verkeersslachtoffers'. www.maakeenpuntvannul.nl. Deze 'Te gast' actie is de eerste in de regio Drechtsteden en is overgenomen uit de regio AlblasserwaardVijfheerenlanden waar de actie al in verschillende dorpen en wijken circa 5 jaar loopt.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie