Afbeelding
Mirjam de Swart

Gomarus reageert op artikel NRC: ‘Het raakt ons diep om de negatieve ervaringen van oud-leerlingen’

Onderwijs

GORINCHEM NRC Handelsblad heeft vandaag een artikel geplaatst over het Goramus uit Gorinchem. Oud-leerlingen van de school vertelden aan het NRC dat ze door de schoolleiding werden gedwongen om uit de kast te komen bij hun ouders, ook als ze dat zelf nog niet wilden. Als ze niet mee zouden werken, zou de school het zelf vertellen aan de ouders. 

Het Gomarus reageert op hun site op dit artikel. ,,Het raakt ons diep om de negatieve ervaringen van oud-leerlingen van onze school te lezen. Leerlingen komen naar de Gomarus om daar prettig, veilig en goed onderwijs te krijgen. Als ik dan lees dat Mace de With en enkele anderen zich absoluut niet veilig hebben gevoeld, dan doet dat ongelofelijk veel pijn. Mace heb ik, nadat ze me een brief had gestuurd, daar uitgebreid over gesproken. Ik heb toen ook mijn spijt betuigd voor wat niet goed is gegaan. In goed overleg hebben we er daarna met elkaar een streep onder gezet. Bij de Gomarus zijn leerlingenzorg en sociale en fysieke veiligheid een belangrijk thema. Ons doel is dat elke leerling met positieve ervaringen de Gomarus verlaat. Over onze school en over de sociale veiligheid is veel meer te vertellen dan de krant doet. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen kennis kan nemen van het gehéle verhaal, willen we langs deze weg graag enkele aanvullingen met u delen.” Lees het hele statement op de site van Gomarus.

,,Uit de publicatie in NRC Handelsblad kunnen lezers de conclusie trekken dat het voor homoseksuele leerlingen op onze school onmogelijk is zichzelf te zijn. De praktijk wijst gelukkig anders uit. De meesten van hen ervaren de Gomarus als een bewogen, bevlogen en betrokken school.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie