Deze bikkel van de Johannes Calvijnschool legde in zijn korte broek door de kou zijn verkeersexamen af.
Deze bikkel van de Johannes Calvijnschool legde in zijn korte broek door de kou zijn verkeersexamen af. Richard van Hoek

Verkeersexamens in korte broek

Onderwijs

SLIEDRECHT De groepen 7 van basisscholen OBS Roald Dahl, CBS Oranje Nassau, Johannes Calvijnschool en CBS Anne de Vriesschool legden woensdag en donderdag het praktisch verkeersexamen af. Wethouder Ton Spek opende het verkeersexamen officieel.

Door de coronamaatregelen startte het praktisch verkeersexamen vanaf de scholen. De leerlingen fietsen een route van iets meer dan vier kilometer. Tijdens de route kwamen de leerlingen langs veel voorkomende verkeerssituaties in Sliedrecht. Zo kunnen ze laten zien dat ze beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om veilig deel te nemen aan het verkeer. De kinderen hebben via school de route gekregen, zodat ze deze alvast kunnen oefenen. De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan goede verkeerseducatie op school. Ook de fietsroutes naar school en in de schoolomgeving moeten veilig zijn. Daarom wordt in april gestart met de aanleg van een veilige fietsroute van de weg Craijensteijn. Het nieuwe fietspad zorgt voor meer veiligheid.

advertentie
advertentie