Rayvin en Waski in duel in de pannakooi van de Wilgen.
Rayvin en Waski in duel in de pannakooi van de Wilgen. Jan Wieman

Pannaveldje voor OBS de Wilgen

Onderwijs

SLIEDRECHT Op het schoolplein van de openbare basisschool de Wilgen is donderdag 15 april op een sportieve manier een gloednieuw pannaveldje geopend. De John de Wolfsportfoundation bood vorig jaar zomer aan het veldje aan te komen leggen. Het veldje bestaat uit een ronde kooi met twee deurtjes en twee kleine goals.

door Jan Wieman

Marianne Bor directeur van de school vertelde die ochtend aan de 180 leerlingen dat zij toen zij het aanbod van de foundation kreeg ook al hoorde dat dat de Stichting Vriendenloterij bereid was een flinke financiële bijdrage te leveren. Zij moest zelf ook nog wel op zoek naar een paar sponsoren, ,,maar gelukkig waren de Rabobank, Univé en stichting de Kaai zo gul om het nog ontbrekende bedrag aan te vullen. En dus hebben we vandaag een prachtige, mooie, nieuwe, oranje pannakooi die geopend gaat worden.” De aanwezige sponsoren kregen een dankbaar applaus van de kinderen en leerkrachten.

Directeur Bor vertelde ook dat de vloer van de kooi is gemaakt van gemalen autobanden en versnipperde sportschoenen vandaar dat de vloer zoveel kleurtjes heeft. In het midden van de vloer is een wolf afgebeeld. Zij gaf eveneens uitleg van het woord ‘panna’ dat van oorsprong Surinaams is en ‘poort’ betekent. ,,Dus in de kooi kan poortjesvoetbal gespeeld worden: je moet proberen elkaar te poorten, door de benen proberen te spelen. Verder zijn er nog een aantal strikte regels bij het spelen in de kooi. Er kunnen maximaal 4 spelers tegelijk spelen.”

De kooi zou oorspronkelijk door John de Wolf geopend worden maar die zat in de coronabubbel bij Feyenoord dus werd die taak overgenomen door Rayvin een leerling van de school en Waski de mascotte van Wasko kinderopvang. Na de reglementaire drie minuten speeltijd kwam Rayvin als glorieuze winnaar uit de strijd. John de Wolf heeft trouwens wel beloofd dat, als de bubbel is opgeheven, hij zeker nog een ochtend of middag zal komen om een aantal partijtjes met de leerlingen te spelen. Toen dit werd verteld steeg er gejuich op.

Na de opening was het dringen geblazen rondom de kooi waarbij ook de meisjes zich meldden voor een partijtje.

De directeur zei dat de pannakooi elke dag gebruikt kan worden, voor en na schooltijd ook in de vakanties. Ze vroeg de leerlingen of ze erop willen letten dat er geen afval op het plein achterblijft en de planten netjes blijven. De pannakooi krijgt op deze manier min of meer een buurtfunctie, het zal voor veel kinderen een fijne bestemming zijn om hun energie kwijt te raken en samen met vrienden of vriendinnen lekker te sporten.

advertentie
advertentie