Vanaf links: Misja Demandt, Marion Streefkerk en Jeannette Tieman zijn onder meer online ter ondersteuning aanwezig tijdens de ouderavond.
Vanaf links: Misja Demandt, Marion Streefkerk en Jeannette Tieman zijn onder meer online ter ondersteuning aanwezig tijdens de ouderavond. Jan Wieman

Tips tijdens online ouderbijeenkomst

Onderwijs

SLIEDRECHT Het Griendencollege en De Sprong houden maandag 19 april voor alle ouders en verzorgers van die scholen, maar ook voor ouders van leerlingen van groep 8 die interesse hebben, van 19.30 tot 20.45 uur een online ouderbijeenkomst. Het thema is: opvoeden in coronatijd! Een avond vol informatie, tips en antwoorden op vragen.

door Jan Wieman

Tijdens de interactieve en informatieve avond speelt ‘Helder Theater’ levensechte situaties na zoals die in elk gezin met pubers kunnen voorkomen. Ouders zullen dus situaties kunnen herkennen die zich in het gezin voordoen. Het zijn immers pittige tijden voor iedereen, voor ouders of verzorgers maar zeker ook voor jongeren.

Maakt u zich zorgen over uw zoon of dochter? Wat zou u willen doen om ze door deze moeilijke tijd heen te helpen? Welk steuntje in de rug of welke tip zou u zelf wel kunnen gebruiken? Want de jongere is door corona in een ander ritme van naar school gaan en huiswerk maken terecht gekomen. Maar ook zijn er thuis en in de omgeving andere vormen van contact ontstaan.

Mediapedagoog Katja Verhagen geeft informatie over de impact van corona op onze pubers en hun ontwikkeling. U krijgt tips over zaken als ‘hoe houdt u het thuis gezellig?’ en wat kun je doen als ouder/verzorger doen?’. Ouders zullen niet alleen situaties herkennen die zich voordoen tijdens de online bijeenkomst, zij zullen ook erkenning krijgen voor het feit dat het soms niet of helemaal niet meevalt om de sfeer goed te houden in huis of niet te twijfelen aan de eigen opvoedingscapaciteiten. Gamen, opblijven, afzonderen, huiswerk, uitgaan, eetgewoonten, gebruik van genotsmiddelen, vriendschappen, etc. maar ook het behouden of juist het zoeken naar eigen normen en waarden kunnen hot items worden voor ouders én puber.

Tijdens de avond zal ook een team van ervaren schoolmaatschappelijk werkers ter ondersteuning aanwezig zijn. Zij zullen via chat vragen beantwoorden, vragen blijven dus strikt privé. Op www. Griendencollege.nl/puber is een teaser te zien van de voorstelling. Deelname aan de online ouderavond is gratis. Aanmelden kan via www. griendencollege.nl/puber of r.vandenherik@spon.nl.

De kersverse burgemeester De Vries opent de avond. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Sliedrecht en de Dienst Gezondheid & Jeugd van de GGD-ZHZ.

advertentie
advertentie