Sofia Landman en Dinand van de Herik vertegenwoordigden Lyceum Oudenhoven in de regionale finale
Sofia Landman en Dinand van de Herik vertegenwoordigden Lyceum Oudenhoven in de regionale finale Lyceum Oudehoven

Dinand van den Herik uit Sliedrecht naar landelijke finale Junior Speaking Contest

Onderwijs

GORINCHEM Jaarlijks organiseert het Landelijk Netwerk voor Tweetalig Onderwijs (Nuffic) de zogenaamde Junior Speaking Contest. Een wedstrijd tussen leerlingen uit heel Nederland waarin zij een speech in het Engels houden. Dinand van den Herik uit Sliedrecht van het Gorinchemse Lyceum Oudehoven kwalificeerde zich voor de landelijke finale. 

Het thema voor de Speaking Contest was dit jaar ‘Imagine that…’ (Stel je voor dat …). Leerlingen uit klas 2 en 3 TTO van Lyceum Oudehoven gingen hiermee aan de slag en hielden eerst hun speech in klassenverband. De leerlingen hebben vervolgens samen met de docenten de beste speeches uitgekozen. 

Op 25 januari mochten de 6 beste sprekers (Dinand van den Herik, Jamyra Paiman, Luca Bron, Gerlinde Borsje, Sofia Landman en Unai Mastwijk) in een Teams Meeting hun speech houden voor alle leerlingen uit deze klassen, aangevuld met ouders en docenten. Een deskundige jury riep Sofia en Dinand uit tot winnaars. Zij vertegenwoordigden Lyceum Oudehoven in de regionale finale georganiseerd door 2College Cobbenhagenlyceum uit Tilburg. Daar bleek Dinand het zo goed te doen dat hij doorgaat naar de landelijke finale in Amersfoort. Op 6 april zal blijken of Dinand ook best speaker of the Netherlands is.

advertentie