Afbeelding
Henri Dunant School

Week openbare scholen: ‘waar verhalen samenkomen’

25 maart 2023 om 17:15 Onderwijs

SLIEDRECHT Van 20 tot en met 24 maart 2023 is de Week van Openbare Scholen. Het openbaar onderwijs is van en voor de samenleving. Met de kernwaarden gelijkwaardigheid (iedereen is evenveel waard en heeft gelijke kansen), vrijheid (je mag jezelf zijn en je stem laten horen) en ontmoeting (wij zijn nieuwsgierig naar elkaar en zorgen voor de omgeving) als stevige basis.

In de weken voorafgaand aan deze week, heeft er ONTMOETING plaatsgevonden tussen leerlingen van de verschillende OPOPS-scholen.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Striples - Henri Dunant School

Aan de hand van de striples kernwaarden openbaar onderwijs zijn leerlingen van de OPOPS-scholen met elkaar samengebracht om te praten over de kernwaarden van het openbaar onderwijs. Deze gesprekken hebben in Sliedrecht en Papendrecht plaatsgevonden onder leiding van Angela Klinkien (internbegeleider van obs Henri Dunant). Naast de gesprekken is er ook in gezamenlijkheid gewerkt aan posters over de kernwaarden. Deze zijn namens de leerlingen aangeboden aan de bestuurder van OPOPS Cindy Ligt.

In de Week van de Openbare Scholen wordt het filmpje aan alle leerlingen van de OPOPS-scholen laten zien en gedeeld via de socials. Ook wordt er deze week extra aandacht besteed aan de kernwaarden, zodat verhalen samen kunnen komen.

Link naar het filmpje: https://youtu.be/KztcWAlD9Po

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie