Afbeelding
VRZHZ

Brandpreventieweken: de brandweer zoekt speurneuzen

Overig

H'VELD-G'DAM De jaarlijkse brandpreventieweken zijn weer begonnen. Dit jaar staat in het teken van het veilig opladen van elektrische apparaten. Juist jongeren maken veel gebruik van oplaadbare apparaten, daarom richt de brandweer zich met de landelijke campagne vooral op deze doelgroep met het thema: Brandweer zoekt speurneuzen. Voor de jongere kinderen op de basisschool is een voorleesboek, zodat zij leren dat rookmelders en een vluchtplan onmisbaar zijn. Voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar is een online game ontwikkeld.

Elke school in Zuid-Holland Zuid heeft het voorleesboek over de brandweer in de brievenbus gekregen. Ook de burgemeesters van Zuid-Holland Zuid hebben het voorleesboek gekregen. Zo kunnen ook zij nog gerichter uitdragen dat veiligheid een belangrijk thema is. In de vergadering van het Algemeen Bestuur van 10 oktober is hier speciaal aandacht voor gevraagd en is het boek 'Oei, de taart' officieel aan de burgemeesters van regio Zuid-Holland Zuid overhandigd.

Meer informatie: Kijk op www.brandpreventieweek.nl, of neem contact op met de brandweer via brandveiligleven@brw.vrzhz.nl.

advertentie