Afbeelding
Fotocredit: Pete Linforth (Pixabay) 

Vragen over het coronavirus; wat doet de regio?

28 februari 2020 om 13:39 Overig

SLIEDRECHT Het coronavirus is de afgelopen weken steeds meer in het nieuws gekomen. Nu Nederland sinds vanochtend twee besmette inwoners heeft, is dit helemaal het gesprek van de dag. Voor vragen over corona kan iedereen terecht bij de de dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid (de GGD).

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert dagelijks op haar website de laatste stand van zaken in Nederland. Ook is daar uitgebreide informatie te vinden over het virus en worden tips gegeven.

Het coronavirus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met deze ziekte hebben koorts en luchtwegklachten. Denk hierbij aan hoesten en kortademigheid.

De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld twee andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt.

In Nederland en dus ook in de regio Zuid-Holland Zuid, werken artsen, laboratoria en GGD'en samen om uitbraken van infectieziekten te bestrijden. In bijgaande video van het RIVM krijg je antwoord op vier vragen over de rol van de GGD bij het nieuwe coronavirus.

Adviezen om verspreiding te voorkomen (RIVM):

1 Was je handen regelmatig
2 Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
3 Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie over het corona-virus is te verkrijgen bij RIVM, via tel. 030-2749111 en https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 en de dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid (de GGD), via  078 - 770 85 00 of – beter nog - info@dgjzhz.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie