Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Hanny Visser: 'Ik wist echt wel dat dit over was voor mij'

Overig

SLIEDRECHT De Sliedrechtse wethouder Hanny Visser-Schlieker kreeg dinsdagavond een motie van wantrouwen. Met elf stemmen voor en negen stemmen tegen de motie (een van de leden van SGP-CU ontbrak bij de gemeenteraadsvergadering), werd die motie door de Sliedrechtse gemeenteraad aangenomen. Daardoor is het functioneren van de wethouder nog verder onder druk komen te staan. Visser-Schlieker zei zich te beraden op vervolgstappen.

door Marjanne Dijkstra

Vorige maand ontstond een vertrouwensbreuk in de coalitie van SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA met de andere zittende partij PRO Sliedrecht, maar wethouder Hanny Visser-Schlieker diende haar ontslag nog niet in. Fractievoorzitter Cees Paas van SGP-ChristenUnie vertelt: ,,We hadden die motie van wantrouwen liever niet ingediend, maar konden niet anders gezien de situatie. We hadden gehoopt dat Hanny Visser zelf haar ontslag zou indienen, maar dat volgde niet. Een motie van wantrouwen was de enige manier waarop het ontslag van de wethouder kon volgen. In theorie hebben wij het vertrouwen in de fractie van PRO Sliedrecht opgezegd. Die fractie heeft het samenwerken in de coalitie onmogelijk gemaakt. Als wethouder heeft Hanny Visser prima gefunctioneerd, al is zij natuurlijk de afgelopen jaren ook onderdeel geweest van de frictie die is ontstaan. Het is ontzettend zuur hoe dit voor haar is gelopen, maar dit heeft ze te danken aan haar eigen fractie."

Fractievoorzitter Mark Verheul van PRO Sliedrecht vertelt: ,,We gingen een wedstrijd in waarvan we de uitkomst al wisten. We hebben dit vooral aangehoord, want we wilden het niet persoonlijk maken. Dit debacle heeft al meer dan genoeg slachtoffers gekost. Onze partij gaat verder richting 16 maart 2022."

Wethouder Hanny Visser-Schlieker meldt de dag na de motie van wantrouwen: ,,Dit is het gewoon. Ik heb dinsdagavond gevraagd of de voorzitter van de raad mij kan helpen met instructies voor de ontslagbrief. Ik ben niet iemand die de zaak verder op de spits wil drijven, maar eerder wilde ik mijn ontslag niet indienen. Dat had niets te maken met dat ik op 15 februari niet besefte dat het voor mij ook over was, maar met de manier waarop dit allemaal is gegaan. Ik wilde gewoon van de anderen horen waarom en dat dit het was."

Na het klappen van de coalitie, verliet Gerrit Venis PRO Sliedrecht en ging als eenmansfractie. SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA gingen samen verder. De nieuwe wethouder Ed Goverde gaat volgende week aan de slag.

advertentie
advertentie