Carlijn Ghijssen-Jans met haar kinderen thuis aan het trainen
Carlijn Ghijssen-Jans met haar kinderen thuis aan het trainen Bas Ghijssen

Carlijn was ook zonder crisis wel door gegaan

1 april 2020 om 08:00 Overig

SLIEDRECHT Volleybalvereniging Sliedrecht Sport maakte vandaag bekend dat de captain, spelverdeler en libero ook komend seizoen bij de ploeg spelen. Aanvoerder Carlijn Ghijssen-Jans (32) maakt duidelijk dat die intentie er voor haarzelf ook voor de corona crisis al was. 

door Agnes Corbeij

De Nevobo besloot op 18 maart om het seizoen in alle klassen onder de eredivisie niet af te maken. Het leek er even op dat de Eredivisie nog wel door zou gaan. Carlijn: ,,Onze competitie duurt langer dan de amateurcompetities, dus zouden we meer tijd hebben om wedstrijden in te halen. Daarom zou eerst 6 april afgewacht worden. Dat bleek al snel ook niet te doen. Niemands hoofd stond er ook naar.” Zondag 22 maart werd ook het vervolg van de eredivisie afgelast. 

Als ze nog twijfel had over een verlenging van haar carrière bij Sliedrecht Sport, was dat het moment waarop die als sneeuw voor de zon verdween. ,,Zo kun je niet stoppen. Dat is niet het einde dat ik voor ogen had.” Maar ook eerder had ze de intentie om te blijven. ,,In december hadden we al een gesprek. Toen heb ik al aangegeven dat ik, als ik fit blijf, nog een jaar door wil. En dat ben ik.”

Net als de meeste mensen in Nederland, zit Carlijn nu thuis in Odijk. ,,Ik help de kinderen met hun huiswerk, samen met Bas (haar echtgenoot, red.)" Ook wordt er gesport door het sportieve gezin Ghijssen-Jans. ,,We lopen hard en doen krachttraining in huis. In de tuin hebben we een klein parcours gemaakt."    

Carlijn Ghijssen-Jans met haar zoon Daan

Agnes Corbeij

advertentie
advertentie