Online meedenken over Sliedrechtse groenbeleid

11 juni 2020 om 11:49 Overig

[SLIEDRECHT Wat vinden inwoners belangrijk als het gaat om groen in Sliedrecht? Bijvoorbeeld in de groenstructuur, maar ook de rol van groen op het klimaat of de biodiversiteit. Iedereen kan opmerkingen, ideeën en suggesties doorgeven via www.sliedrecht.nl/groenbeleid. De gemeente gebruikt de reacties bij het opstellen van een nieuw groenbeleidsplan.

In het groenbeleidsplan staan de plannen en regels voor het groen in de gemeente Sliedrecht. Het huidige groenbeleidsplan is aan vervanging toe. Daarom komt er een nieuw plan, dat rekening houdt met nieuwe plannen en ambities. Zoals de 10% meer bomen voor een fijne leefomgeving die zijn afgesproken in het coalitieakkoord. Of de klimaatagenda en omgevingsvisie.

Bijna iedereen heeft wel een mening over groen in de openbare ruimte. De inbreng van inwoners is dan ook heel belangrijk voor het groenbeleidsplan. In januari is er een eerste avond geweest, waar inwoners konden meepraten. Door de coronacrisis is een vervolgbijeenkomst lastig. Daarom kan iedereen nu digitaal meepraten. Dat kan eenvoudig via www.sliedrecht.nl/groenbeleid en per e-mail naar groen@sliedrecht.nl. Alle opmerkingen, ideeën, vragen en suggesties zijn welkom. Reageren kan tot en met 28 juni. Hoe gaat het verder De reacties gebruikt de gemeente bij het maken van het nieuwe groenbeleidsplan. Eind augustus moet het plan klaar zijn. Zodat het college het plan in het vierde kwartaal kan voorleggen aan de gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie