Afbeelding
Lex van Steenis

LeerWerkMarkt in Partycentrum De Lockhorst

17 september 2020 om 20:44 Overig

SLIEDRECHT In Partycentrum De Lockhorst vond donderdagmiddag de zevende editie van de LeerWerkMarkt plaats, georganiseerd door LeerWerkLoket Drechtsteden, LeerWerkLoket Alblasserwaard Vijfheerenlanden en het WerkgeversServicepunt AVregio. Tijdens de LeerWerkMarkt werd besproken waar de kansen liggen op het krijgen van nieuw werk. Het evenement werd geopend door Eelke Kraaijeveld, wethouder van de gemeente Gorinchem. 

Willem Schrijver, arbeidsmarktadviseur bij het UWV liet zien hoe de arbeidsmarkt er op dit moment uitziet. Hij vertelde over de kansen op de arbeidsmarkt in Drechtsteden en Gorinchem na de uitbraak van het coronavirus. Schrijver: ,,De arbeidsmarkt komt in overvloed in het nieuws. Het coronavirus heeft een grote impact op de arbeidsmarkt. Drechtsteden en Gorinchem zijn geraakt door het virus, maar minder hard dan andere regio’s. Corona raakt vooral bepaalde sectoren, zoals de horecabranche. Het virus zorgde voor een daling van het aantal vacatures, maar de cijfers verschillen per beroepsgroep. In deze regio staan de meeste vacatures open in de technische sector. Ook groeit het aantal vacatures in de zorgsector sterk. Kansrijke beroepen zijn leraar, vrachtwagenchauffeur en hovenier.”

Verder was oud-staatssecretaris en oud-officier van justitie Fred Teeven te gast. Nadat hij zijn ontslag had ingediend besloot hij om parttime aan de slag te gaan als buschauffeur bij Connexxion. Teeven: ,,Na 42 jaar overheidsdienst ging de telefoon niet meer. Ik dacht: Wat ga ik nu eens doen? Ik wilde niet meer in de veiligheidssector werken. Ik vond het niet leuk om thuis te zitten. Je wilt gewoon voor je geld werken en niet met een uitkering gaan zitten. Als je ander werk wilt gaan doen is mijn advies om een baan te zoeken buiten je comfortzone. Mensen dachten eerst dat het een publiciteitsstunt was dat ik op de bus ging werken, maar ik werk nog steeds op de bus, omdat ik het leuk vind. Iedereen kan een carrièreswitch maken, mits je enthousiasme uitstraalt over je nieuwe werk. Kijk naar waar je goed in bent en naar wat je altijd al leuk vond om te doen. Als je geen enthousiasme uitstraalt, kun je beter ook niet op sollicitatiegesprek gaan. Dat is zonde van jouw tijd en die van de werkgever waar je gaat solliciteren.”

Er volgde drie korte presentaties over (om)scholing en werkgelegenheid in de sectoren Zorg, Techniek, en Transport & Logistiek. De aanwezigen hadden daarna de mogelijkheid om één op één in gesprek te gaan met de vertegenwoordigers van de drie genoemde sectoren. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie