William Gijsen, kampioen 3e Online Competitie
William Gijsen, kampioen 3e Online Competitie Jerry van Rekom

William Gijsen winnaar 3e Online Competitie

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Na een weekend rekenen heeft toernooidirecteur Jurgen de Haan de kampioenen van de 3e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bekend gemaakt. Na 4 spannende rondes is William Gijsen de kampioen in groep 1 geworden. Gijsen staat al jaren te boek als groot talent en dat maakte hij nu volledig waar. Opvallend dat hij vooral op de hielen werd gezeten door enkele routiniers

Zo maakte Wout Boer zijn naam als “eeuwige” tweede ook nu weer waar. Boer eindigde in veel interne competities als tweede en nu boekte hij in deze digitale versie van de schaakcompetitie hetzelfde resultaat. Op de derde plaats eindigde Teunis de n Rooijen, de winnaar van de derde ronde in deze 3e Online Competitie.

In groep 2 sloegen vooral Dordtenaren toe. Zeer verrassend wist Bert Dobber in deze spannende groep kampioen te worden. Dobber scoorde zeer regelmatig en zo bleef hij stadgenoot Johan van de Griend nipt voor. Veelspeler Van der Griend kende vooral een goede derde ronde, maar de spanning werd hem in de vierde ronde teveel, zodat hij Dobber voorbij zag snellen. Arco van Houwelingen eindigde op de derde plaats.

In groep 3 nam Stefan van der Waal in de eerste ronde direct de leiding om deze niet meer uit handen te geven. Een prima prestatie van Van der Waal, die nog niet zo lang lid is. Simon Kadijk dacht nog even kans te hebben, maar ook hier kende de runner-up Kadijk een mindere laatste ronde. Oud-lid Marco de Ruiter liet zien het schaken nog niet verleerd te hebben en eindigde keurig als derde.

Aanstaande donderdag start de 4e Online Competitie, die tot eind van het jaar zal duren.

advertentie
advertentie