Toernooidirecteur Jurgen de Haan
Toernooidirecteur Jurgen de Haan Jerry van Rekom

Schaakstukken vliegen over het scherm

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – De 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is vlammend van start gegaan. Toernooidirecteur Jurgen de Haan zag dat er maar liefst 35 deelnemers waren, die in de 1e ronde te maken kregen met een “moordend” tempo van maar 5 minuten per persoon per partij. De schaakstukken vlogen over de schermen en leverde veel spektakel op. Probeer maar in split seconds de beste zet te vinden en te doen, terwijl de teller naar 0 tikt?

Peter van den Bergh wist dit keer het beste met de tijdsdruk om te gaan en wist de eerste ronde op zijn naam te schrijven. Opvallend was wel dat opnieuw de routiniers Teunis den Rooijen en Wout Boer het podium van groep 1 compleet maakten.

In groep 2 sloeg Arco van Houwelingen keihard toe en is gebrand om in deze competitie wel kampioen te worden. Wie gaat hem daarvan afhouden? Wie overbrugt nu al de grote voorsprong die Van Houwelingen heeft? Tjerry Hut en Martijn Stoker lijken zijn gevaarlijkste belagers, maar ook titelverdediger Bert Dobber heeft nog kans.

Groep 3 kent een verrassende koploper, namelijk Camille Breedveld, die bewijst haar mannetje te staan. Na de 1e ronde heeft de Internationale deelneemster uit Frankrijk al een enorme voorsprong op het Papendrechtse talent Louis Liu en Simon Kadijk.

Aanstaande donderdag heeft de 2e ronde plaats, waarin weer met een ander speeltempo gespeeld gaat worden.

advertentie
advertentie