Bibliotheek Sliedrecht
Bibliotheek Sliedrecht Marjanne Dijkstra

Vrijwilligerswerk doen in de bieb

2 juli 2021 om 12:52 Overig

SLIEDRECHT - Bij de Bibliotheek AanZet wordt jong en oud geïnspireerd om nieuwe dingen te leren en kennis te delen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is voor iedereen belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. De bibliotheek is op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers. Tijdens de wekelijkse taalactiviteiten in de bibliotheek helpen vrijwilligers volwassenen om beter Nederlands te leren praten, lezen en schrijven. Ook kunnen zij taalleerders één op één coachen en maatwerk bieden. Dit kan in de bibliotheek, online of in overleg bij de taalleerder thuis.

De voorwaarden zijn: zelf goed Nederlands spreken, affiniteit met taal hebben, het leuk vinden om mensen te helpen, interesse in andere culturen hebben en twee uur in de week beschikbaar zijn. De bibliotheek is een inspirerende en creatieve omgeving met hart voor de maatschappij. De vrijwilligers werken samen met een leuk team van taalvrijwilligers en bibliotheekmedewerkers. Ze krijgen een gratis bibliotheekabonnement en kunnen gratis deelnemen aan diverse cursussen en bijeenkomsten. Ter voorbereiding biedt de bibliotheek een (verplichte) basistraining aan van vier dagdelen. Deze vindt online of op locatie plaats.

Als vrijwilliger aansluiten bij een inspirerende en maatschappelijke organisatie? Dan is de Bibliotheek AanZet de perfecte plek. Voor vragen over deze functie kunnen geïnteresseerden terecht bij het Taalpunt Sliedrecht, vrije inloop wekelijk op donderdag van 14.00-16.00 of via taalpuntsliedrecht@debibliotheekaanzet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie