Afbeelding
Politie.nl

Integrale controle goed verlopen

Overig

SLIEDRECHT, De gemeente Sliedrecht vindt veiligheid in de gemeente erg belangrijk. Op verschillende manieren kijkt de gemeente mee met bedrijven en inwoners om Sliedrecht veilig te houden.

Samen met een aantal andere overheden heeft de gemeente vrijdagavond 13 mei een Integrale Horeca Controle uitgevoerd. Het doel van de controles is het handhaven van een eerlijk ondernemersklimaat en het tegengaan van onveilige en/of overlastgevende situaties.In Sliedrecht wordt met enige regelmaat dergelijke controles gehouden. Vaak kiest de gemeente een bepaalde groep bedrijven om te bezoeken, bijvoorbeeld horeca of auto bedrijven. Gelukkig hebben de bedrijven meestal alles keurig op orde, soms moeten kleine dingen aangepast worden. Af en toe lopen we ook tegen grote overtredingen aan. Vrijdag is er een aantal overtredingen geconstateerd.

Vijf bedrijven zijn gecontroleerd. Bij alle bedrijven zijn in meer of mindere mate overtredingen, dan wel verbeterpunten geconstateerd of moet nog nader onderzoek worden verricht. Vier bedrijven zullen een waarschuwing ontvangen en daar zal binnenkort een hercontrole worden uitgevoerd. Aan één bedrijf zal een boete worden opgelegd. Ook dat bedrijf krijgt binnenkort een hercontrole om te kijken of ze alles op orde hebben. 

advertentie