Afbeelding

Geslaagde BuurtAED actie voor de Rivierdijk

21 juni 2022 om 11:35 Overig Deel je nieuws

Een geslaagde BuurtAED voor de Rivierdijk, dat is waar Arie Verweerd op terug kijkt nu er sinds afgelopen weekend een AED op de gevel van het appartementencomplex van de Rivierdijk hangt.

Begin maart zijn er op een deel van de Rivierdijk flyers uitgedeeld voor de actie, en met succes!

 

Tijdens de actieperiode hebben veel omwonende een donatie gedaan om de AED in de buurt te krijgen. Van de 

€ 1.667,00 die nodig was om de AED aan te schaffen is € 1.162,00 door omwonende gedoneerd, een fantastisch resultaat! Het resterende bedrag van € 505,00 is gedoneerd door woningbouw Tablis, die eveneens de montage van de AED heeft verzorgd! De donaties door de buurt geven maar aan hoe belangrijk men het vindt dat er een AED in de buurt hangt. 

 

De AED hangt bij de ingang van het appartementencomplex aan de Rivierdijk, hoek Rembrandtlaan. 

Wanneer er via HartslagNu app een reanimatieoproep uitgezonden wordt naar de burgerhulpverleners krijgt men in de app de code waarmee de AED-kast geopend kan worden. De AED kan dan meegenomen wordt naar de locatie van de reanimatie en kan aangesloten worden op de persoon. Hiermee vergroot men de overlevingskans bij een hartstilstand.  

Dankzij uw bijdrage hebben wij de buurt weer een stukje veiliger gemaakt en kan er adequaat gehandeld worden wanneer de AED de overlevingskans kan vergroten.

Via deze weg wil ik dan ook alle donateurs hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

 

Kunt u nog niet reanimeren, maar zou u dit wel willen leren? Meld u dan aan bij de EHBO vereniging in Sliedrecht voor een cursus “Reanimatie en AED”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie