Afbeelding
Foto: Freepik

Waarom een groen kookeiland perfect past in je keuken

24 januari 2024 om 14:57 Partnercontent

Wanneer we denken aan de inrichting van een keuken, is kleur een van de meest cruciale aspecten. Een groen kookeiland gecombineerd met een zwarte kastjes vormt een verfijnde en elegante combinatie die zowel moderniteit als natuurlijkheid uitstraalt. Groen, de kleur van de natuur, brengt een fris en levendig element in de keuken, terwijl zwart zorgt voor een stijlvolle en tijdloze uitstraling.

De combinatie van groen en zwart in een keuken creëert een prachtig visueel contrast. Het donkere, rustige zwart vormt de perfecte achtergrond waardoor het levendige groen extra opvalt. 

Waarom koop je een groene keuken bij DB Keukens
Wanneer het aankomt op het realiseren van deze stijlvolle combinatie, is DB Keukens een uitstekende partner. Met hun uitgebreide collectie groene keukens biedt DB Keukens een veelzijdigheid aan ontwerpen die passen bij elke smaak en stijl. Hun expertise in het samenbrengen van kleuren en materialen zorgt ervoor dat elk kookeiland naadloos integreert met de zwarte elementen van de keuken. Bovendien staan ze bekend om hun persoonlijke benadering en maatwerk, essentieel voor het creëren van een harmonieuze en functionele keukenruimte.

Planten en servies die de groene Keuken versterken
Het toevoegen van planten aan een groene keuken versterkt de verbinding met de natuur. Enkele planten die bijzonder goed passen in een dergelijke setting zijn:

Kruidenplanten: Basilicum, munt, en rozemarijn zijn niet alleen praktisch voor het koken, maar voegen ook een frisgroene tint toe.

Hangplanten: Pothos of hangende vetplanten kunnen elegantie toevoegen zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Grote bladplanten: Planten zoals Monstera of vredeslelie kunnen een statement maken en de groene accenten in de keuken versterken.

Bij een groen kookeiland hoort natuurlijk ook stijlvol servies. Servies in aardetinten zoals terracotta of zandkleuren complementeren de natuurlijke look. Ook servies met subtiele groene accenten of minimalistische ontwerpen in wit of lichtgrijs kunnen prachtig staan. Het is belangrijk dat het servies de rust en natuurlijke uitstraling van de keuken ondersteunt.

Een groen kookeiland in een zwarte keuken is een stijlvolle en tijdloze keuze die natuurlijke schoonheid met modern design combineert. Met de expertise van DB Keukens in het ontwerpen van op maat gemaakte groene keukens, samen met de juiste planten en servies, kan deze combinatie een keuken transformeren tot een verfijnde en uitnodigende ruimte.

Wat doen we met de tegels bij een groene keuken?
Als je een groene keuken hebt, wil je tegels kiezen die goed bij deze kleur passen en de uitstraling van de ruimte versterken. Hier zijn enkele suggesties voor tegels die goed bij een groene keuken passen:

1. Witte tegels: Witte tegels vormen een klassieke en frisse combinatie met groen. Ze zorgen voor een helder contrast en laten de groene kleur opvallen. Je kunt kiezen voor witte metro tegels, mozaïektegels of eenvoudige witte keramische tegels.

2. Natuurlijke steentegels: Tegels met een natuurlijke uitstraling, zoals marmer, travertijn of leisteen, kunnen goed samengaan met groen. Ze voegen textuur en warmte toe aan de keuken.

3. Subway tegels in contrasterende kleur: Kies voor subway tegels in een contrasterende kleur die goed past bij groen, zoals diepblauw, donkergrijs of zelfs donkerbruin. Dit kan een interessant visueel effect creëren en de groene kleur laten opvallen.

4. Glazen tegels: Glazen tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en kunnen een eigentijdse uitstraling geven aan je keuken. Kies een groentint die bij je keuken past om een harmonieuze sfeer te creëren.

5. Mozaïektegels in groentinten: Als je de groene kleur wilt benadrukken, kun je mozaïektegels in verschillende groentinten overwegen. Dit kan een opvallend en artistiek effect creëren op de keukenwand.

6. Patroontegels: Overweeg tegels met patroon die groene accenten bevatten, zoals bladeren, bloemen of abstracte ontwerpen. Deze tegels kunnen de groene kleur van je keuken benadrukken en tegelijkertijd een unieke uitstraling geven.

Het is belangrijk om te overwegen welke groentint je keuken heeft, want er zijn verschillende tinten groen beschikbaar, van lichtgroen tot donkergroen. Kies tegels die goed bij de specifieke tint(en) van je groene keuken passen om een samenhangend en aantrekkelijk ontwerp te bereiken.

Nina Ostendorf

advertentie
advertentie