Afbeelding
Houten vloer

De alternatieven van een houten vloer

2 september 2020 om 10:08 Partnercontent

Een van onze favoriete vloeren is de houten vloer. Vind jij een houten vloer ook zo mooi en heb jij nog een nieuwe vloer nodig? Dan ben jij vast op zoek naar een houten vloer. Echter is bekend dat een houten vloer niet gemakkelijk in het onderhoud is. Wanneer je bijvoorbeeld een glas rode wijn op de vloer laat vallen, moet je snel in actie komen. Als je deze vlek niet snel schoonmaakt met een vochtige doek, zul je altijd een rode vlek in de houten vloer houden. Tevens moet je een houten vloer met een speciale zeep dweilen. Anders krijgt het parket niet genoeg olie en vocht binnen. Wil jij een vloer die net zo mooi is als een houten vloer, maar wel makkelijk in het onderhoud? Lees dan verder. Wij bespreken diverse alternatieven.

Vinyl

Wanneer je last hebt van astma of allergieën is een vloer van vinyl de juiste keuze. Dit is goed schoon te maken en waterbestendig. Hierdoor is vinyl ook goed te gebruiken in vochtige ruimtes. Het is een goedkoop alternatief voor een houten vloer, je kunt namelijk een vinyl vloer met houtlook kopen.

Tegelvloer

Naast vinyl zijn er ook tegels met een houtlook. Tegels zijn erg stevig en raken vrijwel niet beschadigd. In onderhoud zijn tegels erg gemakkelijk en het vele onderhoud van een houten vloer is dan ook zeker niet nodig. Het enige nadeel van een tegelvloer is dat het door een specialist moet laten leggen. Hierdoor stijgen de kosten van dit alternatief.

Laminaat

Een populair alternatief is laminaat. Bijna iedere Nederlander heeft wel laminaat in huis liggen. Er zijn diverse soorten laminaat, zo ook houtsoorten. Op de bovenste laag van laminaat, de decoratie laag, worden grenen geprint, maar ook eiken of kastanje. Dit zorgt voor die houten look waar je naar op zoek bent. Laminaat is tevens ook erg gemakkelijk in onderhoud en gaat een lange tijd mee.

Houten vloer van de speciaalzaak

Verzeker jezelf van een vloer die lang mee gaat en schaf je vloer met houtlook aan bij een echte specialist, bijvoorbeeld Bebo Parket. Zij hebben naast een online winkel ook een fysieke winkel waar je diverse vloeren kunt zien en voelen. Zo kom je snel achter het echte verschil tussen de alternatieven en een echte houten vloer.

Anne van den Houten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie