Afbeelding
Ziekenhuiszorg

Houd rekening met welke ziekenhuizen zijn gecontracteerd in Zuid-Holland

30 september 2020 om 07:00 Partnercontent

Zorgverzekeraars maken ieder jaar afspraken met ziekenhuizen. De vraag centraal staat vooral centraal welke zorg en in welke mate zij deze zorg volgend jaar gaan afnemen. Naast de totaal budgetten gaat het bij de inkoop van zorg ook over de kwaliteit van zorg, het aantal behandelingen en over de tarieven. Deze afspraken hebben natuurlijk invloed op jouw zorgaanbod, want welke verzekeraar heeft afspraken met ziekenhuizen bij jou in de buurt?

Ziekenhuiszorg en de zorgverzekering

Zorg in het ziekenhuis is opgenomen in iedere zorgverzekering. Zoals bijvoorbeeld het verblijf in het ziekenhuis, een eventuele operatie en spoedeisende hulp. Wel geldt hierbij een eigen risico. Dit jaar is het zo dat de eerste 385 euro (of een eigen risico dat vrijwillig hoger is bijgesteld) aan zorgkosten zelf betaald dienen te worden. Dus moet je een keer röntgenfoto laten maken, een medisch specialist inschakelen of bloedonderzoek laten uitvoeren, dan ben je vanuit je zorgverzekering verzekerd. Lees hier meer over de zorgverzekering 2021.

Pakket heeft invloed op vergoeding

Zorgverzekeraars maken afspraken met ziekenhuizen vooral om zorg betaalbaar te maken en te houden voor de patiënt. Daarnaast vormt ook de kwaliteit van zorg een belangrijke factor bij deze afspraken. Hoe beter de afspraken, hoe beter jouw uiteindelijke ziekenhuiszorg. Als klant/patiënt heb je uiteraard ook een keuze. Verzekeraars bieden verschillende zorgpakketten aan. Hierdoor kan het zijn dat je, bij een uitgebreider pakket, ook geen kosten hoeft te betalen bij niet-gecontracteerde ziekenhuizen. Daarom is verstandig om je zorgverzekering te vergelijken op basis van aangeboden pakketten.

Zuid-Holland Zuid

De regio Zuid-Holland Zuid telt 28 ziekenhuizen en klinieken, maar ook nabij zijn er zorginstellingen die uiteraard overwogen kunnen worden, zoals in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en Hollands Midden. Ook zijn zorgverleners in Midden- en West-Brabant het overwegen waard. Wil je een zorgverzekering afsluiten? Controleer op welke ziekenhuizen waar gevestigd zijn en of de betreffende verzekeraar(s) contracten hebben afgesloten voor de zorg die jij denkt nodig te (gaan) hebben. Bij gecontracteerde ziekenhuizen krijg je alles vergoed. Bij niet gecontracteerde ziekenhuizen moet je een deel van de kosten meestal echter zelf betalen.

Anne van den Houten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie