Afbeelding
Foto door form PxHere

Raamdecoratie voor in je slaapkamer

Partnercontent

De slaapkamer is voor veel mensen een ruimte waar ze zich even terug kunnen trekken. Het is de kamer waar je de dag begint en waar je de dag ook weer afsluit. Raamdecoratie speelt in de slaapkamer een grote rol. Je wilt natuurlijk een lekkere en fijne nacht maken zodat je de volgende ochtend met een uitgerust gevoel wakker wordt.

Veel voorkomende de raamdecoratie is qua stof meestal verduisterend. Dit is natuurlijk best voor de hand liggend omdat je door middel van deze stof je slaapkamer het beste af kunt sluiten. In slaapkamers zie je voor het optimale effect vaak dat raambekleding gecombineerd wordt.

Nog een voordeel van verduisterende gordijnen is de isolerende functie. De stilstaande lucht tussen het gordijn en het raam creëert een isolerende laag. Hierdoor kun jij de warmte of kou uit huis houden en zo ‘s nachts geen last hebben van de tempraturen op dat moment.

De perfecte combinaties

De meest voorkomende raamdecoratie voor in slaapkamers zijn verduisterende gordijnen. Een gordijn kan rust uitstralen door een neutrale kleur te kiezen, wil je wat meer drukte of leven in de slaapkamer, kies dan voor een wat opvallende of drukkere kleur.

Een combinatie die je veel ziet zijn gordijnen gecombineerd rolgordijnen. Deze twee vormen van raamdecoratie sluiten mooi op elkaar aan en verduisteren je slaapkamer maximaal. Verduisterende rolgordijnen hoeven niet altijd een donkeren kleur te zijn, dit geldt voor alle verduisterende raambekleding. De verduisterende stof zit aan de achterkant, hierdoor kun je ook een lichtere kleur of tint in je slaapkamer hebben.

Ook zie je verduisterende plisségordijnen steeds vaker in de slaapkamer, deze zijn makkelijk te bedienen en kun je eenvoudig je slaapkamer verduisteren. De plisségordijnen zijn te bedienen met een top down bottom up systeem. Hierdoor kun je overdag het licht lekker je kamer in laten vallen.

Raamdecoratie voor op zolder

Slaap je op zolder? Dan heb je misschien wel te maken met een draai-, kiep- of dakraam. Ook voor jouw slaapkamer op de zolder is er bijpassende raambekleding. Rolgordijnen voor een draai-, kiep- of dakraam zijn geen enkel probleem. Dit kan juist een gezellige en knusse sfeer uitstralen door het leuk aan te kleden. Een zolder is misschien wel de meest rustige en privacy gerelateerde plek in het huis, ideaal voor je slaapkamer dus. Een verduisterend rolgordijn sluit mooi aan bij een dakraam. Je kunt deze eenvoudig besturen en zo je lichtinval in je kamer bepalen. 

advertentie
advertentie