Afbeelding
Feyenoord

Jorien van den Herik zegt niet bij voorbaat ‘nee’

1 juni 2021 om 13:19 Partnercontent

Geboren Sliedrechter en voormalig Feyenoord-preses Jorien van den Herik zegt niet op voorhand ‘nee’ als het voortploeterende Feyenoord aan de deurbel hangt. In de Dick Voormekaar-podcast van clubwatcher Martijn Krabbendam weet voetbalschrijver Michel van Egmond te vertellen dat Van den Herik zich zorgen maakt over de club.

Via internet wedstrijden streamen als doekje voor het bloeden

Vanzelfsprekend heeft het coronajaar er flink ingehakt bij de club. Goedkoop internet en tv maakten het voor de fans mogelijk om wedstrijden naadloos te streamen en al het andere wel en wee op afstand te volgen, maar Feyenoord is een club die onlosmakelijk is verbonden met haar onderkomen: De Kuip, een plek boordevol roemrijke historie die tweewekelijks moet kolken en trillen. Daar kan geen tv of internet tegenop. Het is dus niet alleen financieel een groot gemis. Het chagrijn is groot op Zuid, waar het qua prestaties ook meer ‘wee’ dan ‘wel’ was in het coronajaar.

Voetbaltalkshows

Week in week uit wordt de club onder de loep genomen bij de voetbaltalkshows. Trainer Dick Advocaat kan daarbij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn vrienden bij Veronica Inside, terwijl hij er in Studio Voetbal flink van langs krijgt van de vroegere vrijetrappenspecialist van Feyenoord, Pierre van Hooijdonk. Ook teamcaptain Steven Berghuis moet het ontgelden vanwege zijn grillige gedrag in het veld: schitterende goals die zich afwisselen met onbegrijpelijke rode kaarten. De clubleiding blonk volgens de analisten uit in dubieuze aankopen. Behalve landskampioen Ajax en the best of the rest PSV moet Feyenoord dit seizoen ook AZ en Vitesse boven zich dulden. En dan is er het gesteggel over het nieuwe stadion. Jorien van den Herik, die betere tijden kende bij de club, ziet het met lede ogen aan.

Deur op een kier

Michel van Egmond spreekt de voorzitter in ruste regelmatig, geeft hij aan in de Dick Voormekaar-podcast van Voetbal International. “Hij zei dat als Feyenoord aan dat stadion is vastgeklonken en niet meer terug kan, dat hij er dan geen seconde over zou nadenken en het zeker niet zou doen. Als dat niet zo is, zou hij niet gelijk ‘ja’ zeggen, maar dan zou hij het zeker in overweging nemen.” Waarmee de Sliedrechter de deur volgens Van Egmond op een kier zet. De schrijver sluit cryptisch af door te melden dat hij een kwartier met Van den Herik heeft staan praten, maar dat hij al meer geïnformeerd was dan ‘al die filmpjes van Mark Koevermans (algemeen directeur Feyenoord, red.) bij elkaar’. “Het was interessant” en “Mijn fantasie begon zó ontzettend op te borrelen”, zegt Van Egmond. Wordt vervolgd, wellicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie