Afbeelding
.

Sliedrechtse ondernemers kijken terug op lockdown: ‘Onzekerheid was het zwaarst’

Partnercontent

Nu ondernemers langzaam maar zeker de draad weer op (kunnen) pakken, wordt er met schichtige blik teruggekeken op een periode die hopelijk niet meer terugkomt. Roy Leeuwestein (Tikkie Bijzonder), Rianne Verschoor (Verschoor Sliedrecht) en Wim van den Dool (HEMA) vertellen hun verhalen over de lockdown die ze van hun werk hield. 

Geen verzekering

Slechts weinigen hadden er rekening mee gehouden. Een verschijnsel waar geen enkele verzekering voor te claimen valt omdat het volstrekt nieuw is. Een schrijnend voorbeeld van het gegeven dat niets gegarandeerd is in het leven. Je kunt je tegen brand, inbraak of schade verzekeren, maar niet tegen zoiets als een lockdown. De coronacrisis overviel de mensheid. Ook Sliedrecht ontkwam niet aan de pandemie en de daarbij behorende maatregelen. Waar anderen konden doorgaan met werken vanuit huis, waren het veelal de ondernemers in de cultuur- en entertainmentwereld, horeca en detailhandel die met de rug tegen de muur kwamen te staan. Zo ook het personeel van de HEMA aan de Kerkbuurt. 

Schoonmaken en saamhorigheid

“Tijdens de lockdown waren we steeds met een klein ploegje medewerkers aanwezig in de winkel. Van lieverlee gingen we de winkel maar schoonmaken,” vertelt Sliedrechter Wim van den Dool van de HEMA. Hij vertelt zich tamelijk snel geconcentreerd te hebben op wat wél mogelijk was in tijden van lockdown. Een lichtpuntje is dat het personeel van zijn onderneming dichter naar elkaar toe.

advertentie
advertentie