Afbeelding
Vespa

Jongeren geven spaargeld massaal uit aan een scooter

21 juli 2021 om 07:49 Partnercontent

Recent bleek uit meerdere onderzoeken dat Nederlandse huishoudens over aanzienlijk meer spaargeld beschikken dan voor de coronacrisis. Gek is het nieuws niet, daar de meeste gezinnen vorig jaar zomer thuis zijn gebleven. Ook een vakantie in de winter of het voorjaar zat er met het toenemende aantal besmettingen niet in. Een andere factor die mee kan spelen is de onzekerheid die mensen in verschillende branches ervaren. Heb ik straks nog wel een baan? Houdt mijn werkgever het hoofd boven water? Voor jongeren spelen die zorgen minder. Ook zij hebben veel meer gespaard dan voorheen. Veel van hen geven het uit aan een scooter, of losse onderdelen voor hun huidige scooter. Denk aan Vespa Sprint Level10 knipperlichten of vergelijkbare accessoires.

Sleutelen aan scooters erg populair onder jongeren 

Het is niet voor niets dat veel jongeren losse onderdelen bestellen voor hun bestaande scooter. Sleutelen aan scooters, maar bijvoorbeeld ook aan oude auto’s is momenteel zeer populair. De scooters worden van nieuwe onderdelen voorzien, om deze volledig aan te laten sluiten op de smaak van een jongere. Met name buiten de grote steden zie je het veel terug. Niet alleen zelf sleutelen is een optie om de scooter naar je eigen smaak vorm te geven: stel je eigen custom Vespa online samen bij verschillende verkopers. Je kunt de scooter van de gewenste onderdelen laten voorzien, of een bestaand custom model aanschaffen.

 

Populariteit sleutelen aan scooters opgemerkt door verkopers 

Verschillende verkopers herkennen de trend, dat steeds meer jongeren sleutelen aan hun scooter. Zo ook Fastfuriousscooters.nl, waar jongeren zowel losse onderdelen als een custom made Vespa scooter kunnen bestellen. Naast het feit dat het voor jongeren een leuke tijdsbesteding kan zijn om te sleutelen aan hun scooter, is het ook goedkoper om onderdelen los te bestellen en deze zelf te monteren. Vergelijk het bijvoorbeeld met het vervangen van onderdelen in een auto. Wanneer de onderdelen door de garage besteld moeten worden, lopen de kosten vaak al snel behoorlijk op door marges die garages rekenen. Voor scooters geldt in de basis hetzelfde.

 Jongeren gaan dit jaar weer op vakantie 

Niet alleen geven jongeren hun spaargeld uit aan een nieuwe scooter of het upgraden van hun bestaande scooter. Ook gaan steeds meer jongeren dit jaar weer op vakantie. Overigens wordt hierbij niet standaard voor een vakantie in het buitenland gekozen. Ook een vakantie in eigen land is populair. Er zijn verschillende jongerencampings, welke in de zomermaanden volledig vol zitten. In sommige gevallen tot ergernis van omwonenden. Vaak komt er veel geluid van de campings af, waar zowel door de campinghouder als de omwonenden weinig aan valt te doen. Mede ook omdat de geluidsnormen niet worden overtreden op de campings.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie