Afbeelding
Foto door form PxHere

Handelen in crypto, hoe veilig is dit?

30 september 2021 om 11:13 Partnercontent

Handelen in cryptocurrency brengt iets meer risico’s met zich mee dan beleggen op de AEX. Dit omdat de markt niet is gereguleerd en hierdoor kwetsbaar is voor hackers. Wanneer je een crypto munt koopt wordt deze automatisch opgeslagen in een crypto wallet van het exchange platform. 

Je kan je natuurlijk afvragen of een crypto wallet veilig is. Toch komen de meeste grotere crypto exchanges komen met een goede beveiligde wallet voor de beleggers, soms bieden ze ook zgn cold wallets aan, die offline worden bewaard. Wanneer je besluit jouw munten voor een langere periode vast te houden kan het verstandig zijn om deze in een derde partij wallet op te slaan. Dit in het uiterste geval dat een exchange gehackt wordt.

Wie zich een beetje bezig houd met de updates in de handel van cryptocurrency heft ongetwijfeld gehoord over de grootste hack van 600 miljoen. Dit vond plaats begin Augustus op het exchange platform Polynetwerk, en ook werd er voor 90 miljoen aan crypto gestolen op bij de Japanse handelsplaats Liquid. PolyNetwerk heeft inmiddels bijna de helft terug ontvangen, het is namelijk erg moeilijk om crypto te stelen aangezien alle crypto munten worden geregistreerd op het blockchain en zo te volgen zijn. Ook geeft de hacker van Polynetwerk aan dat hij dit heeft gedaan om te laten zien hoe gevoelig het netwerk is. 

Toch roepen dit soort gebeurtenissen waarschuwingen op van onder andere De Nederlandse Bank. Deze geeft nu ook aan dat Binance zonder licentie opereert in Nederland. Hoe kun je in crypto veilig handelen?

Wanneer je crypto koopt op een exchange dan kun je deze bewaren in een wallet. Nu je bovenstaand gelezen hebt vraag je je natuurlijk af of een crypto wallet veilig is. Wanneer je bij de grotere exchanges in Nederland koopt dan ben je gegarandeerd dat deze geregistreerd zijn bij de Nederlandse Bank en er vanuit hier een minimale toezicht is. Ook heb je bij deze platforms de keus uit een beveiligde wallet, waar jij alleen de sleutel voor hebt, en kun je de balans doorsturen naar een externe offline wallet. Bijvoorbeeld Metamask.

De crypto markt is een veelbelovende markt, als je alleen al kijkt naar de Ripple verwachten lange termijn zie je dat deze een verdubbeling in waarde kan maken voor 2025. En zoals net gezegd, de ADA coin is explosief aan het stijgen, en absoluut een coin om in de gaten te houden. Verwacht alleen geen snelle winsten hiermee, dit zijn munten om lang termijn vast te houden. En hier heb je een hele veilige wallet voor nodig!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie