Afbeelding
Foto: Shutterstock

Italië je favoriete vakantieland? Bezoek het Lago Maggiore

29 maart 2022 om 14:26 Partnercontent

Als je zou zeggen dat Italië je favoriete vakantieland is, dan zou dat voor ons zeker niet als een verrassing klinken. Italië biedt het namelijk simpelweg allemaal: een rijke geschiedenis, prachtige steden en dorpen, indrukwekkende natuurverschijnselen, een gastvrije bevolking en natuurlijk een heerlijke gastronomie. 

Italië geldt verder als vakantieland met een aantal duidelijke toeristische trekpleisters die de meeste bezoekers trekken. Of het Lago Maggiore ook bij de meest populaire plekken behoort is evenwel te betwijfelen. En eigenlijk is dat vreemd, want de omgeving van dit werkelijk prachtige Noord-Italiaanse meer is ronduit schitterend. Vanuit een van de campings in Lago Maggiore ontdek je deze omgeving het best. Hieronder lees je meer over wat deze regio zoal te bieden heeft.

Wat heeft de omgeving rond Lago Maggiore zoal te bieden?

Wanneer je inderdaad een verblijf boekt rond het Lago Maggiore, dan zul je je wat betreft uitstapjes zeker niet vervelen. De volgende bezienswaardigheden kun je onder meer bezoeken of bekijken:

  • Qua dorpen en steden kun je bijvoorbeeld het romantische Cannobio, het historische Orta San Giulio en het fraaie Stresa bezoeken. Aan de Zwitserse kant van het meer is de stad Locarno zeker de moeite van een bezoekje waard.
  • Cultuurliefhebers hebben rond het Lago Maggiore genoeg musea om te bezoeken. Denk hierbij aan het museum voor moderne kunst (Museo Comunale d’Arte Moderna) in Ascona. Verder zijn er aantrekkelijke musea met een geheel eigen karakter, zoals het hoedenmuseum in Ghiffa, het paraplumuseum in Gignese en het speelgoed- en poppenmuseum in de Rocco Borromeo.
  • En natuurlijk bezoek je het Lago Maggiore vooral als je natuurliefhebber bent. Bij het prachtige bergachtige landschap rondom steekt dit meer simpelweg schitterend af. Tijdens de vele mogelijke wandelingen en fietstochten kom je dan ook volop imposante uitzichtpunten tegen.

Tip: wijk uit naar het Kroatische Istrië

Als je weliswaar houdt van het Italiaanse leven, maar toch ook een keer iets anders wilt proberen, dan is uitwijken naar Kroatië een zeer interessante optie. Vooral de in het noordwesten gelegen regio Istrië komt dan in aanmerking. Istrië is namelijk goed aan te rijden vanuit Nederland, het staat bol van de mooie natuur en stadjes en de gemiddelde camping in Istrië is van een zeer hoog niveau. Bovendien hoorde Istrië in een verleden nog bij Italië, waardoor de Italiaanse invloeden daar nog altijd merkbaar zijn, onder meer op het gebied van gastronomie.

Wie een verblijf in Istrië overweegt kan bij uitstek een plek op een camping uitzoeken in of nabij de plaatsen Porec of Rovinj. Deze beide aan de westkust geleden plaatsen worden als de mooiste beschouwd van deze regio. Ook Novigrad, Umag, Medulin en het grotere Pula komen zeker in aanmerking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie