Afbeelding
Foto Kleinkunstig

Workshops: een creatieve invulling van CKV

Partnercontent

Het kan als school best een uitdaging zijn om elke keer opnieuw iets nieuws te verzinnen om invulling te geven aan Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV). Daarom organiseren wij bij Kleinkunstig al sinds 2005 precies die culturele en kunstzinnige activiteiten die voor een school zelf moeilijk te realiseren zijn. In 2021 kwamen we op 550 scholen, organiseerden we 800 workshops en andere activiteiten en bereikten we 105.000 kinderen. In regio Sliedrecht kwamen we op De Lage Waard, waar we workshops streetdance, blackout poetry en streetbeats organiseerden.

Uit het hoofd, in het lichaam

In ieder mens zit muziek. Zet een vrolijk deuntje op en iedereen in de ruimte gaat als vanzelf meebewegen. Daarom is dans ook zo’n goede manier om uit het hoofd en in het lichaam te komen. En met al dat stilzitten in de schoolbanken kunnen leerlingen dat wel gebruiken! Er zijn superveel verschillende dansgenres. Een aantal daarvan sluiten bij uitstek aan bij de leefwereld van jongeren. Denk bijvoorbeeld aan hiphop of breakdance. Maar ook een workshop streetdance is een schot in de roos.

Iets nieuws maken van iets ouds

Als je kunst maakt, creëer je iets nieuws. Maar daarvoor kun je prima vertrekken vanuit iets dat al bestaat. Tijdens een workshop blackout poetry doen we dat op een wel heel bijzondere manier. Leerlingen gaan aan de slag met bestaande teksten en maken een gedicht door woorden weg te strepen. Wat overblijft? Een prachtig stukje persoonlijke poëzie! En dat allemaal met woorden die iemand anders al een keer opgeschreven heeft met een totaal ander doel voor ogen.

Muziek maken met oude voorwerpen

Heb je altijd een duur instrument nodig om muziek te maken? Welnee! En dat is dan ook precies wat we leerlingen willen meegeven tijdens een workshop streetbeats. We leren hen de basis van slagtechnieken op oude jerrycans, tonnen en vatten. Heeft iedereen de basistechnieken in de vingers? Dan werken we samen toe naar een spetterend muziekstuk. Gewoon, op oude voorwerpen.

De perfecte aanvulling

Onze workshops en andere culturele activiteiten op school vullen het reguliere lesprogramma van CKV perfect aan. Heb je speciale wensen? Dat is voor ons geen enkel probleem. Sterker nog: dat vinden wij alleen maar leuk! Door iedere keer weer maatwerk te leveren, weten we zeker dat leerlingen het maximale uit onze activiteiten halen. En daar doen we het uiteindelijk voor. Wij geloven namelijk ontzettend in de kracht van kunsteducatie en zullen er altijd alles voor doen om ervoor te zorgen dat leerlingen en docenten met wie wij werken dat ook zo ervaren.

advertentie
advertentie