Afbeelding

Een bedrijf beginnen, regel deze drie zaken eerst!

Partnercontent

We dromen er stiekem allemaal wel eens van; een eigen bedrijf beginnen. Of dit nu een webshop in kleding is, of een leven als zelfstandige in de bouw. Het gevoel om eigen baas te zijn is heerlijk, dat kunnen wij alleen maar beamen. Toch gaan er ook nadelen mee gepaard. Wat dacht je van de verantwoordelijkheid voor genoeg omzet maar ook zaken als de boekhouding doen en de acquisitie op orde brengen. Veel ondernemers voelen dan ook een drempel om daadwerkelijk te starten. Dit hangt ook samen met een groot gebrek aan kennis, want wáár begin je! Wij hebben drie zaken op een rij gezet die je moet fixen zodat jij snel kunt beginnen als ondernemer. 

  1. De Kamer van Koophandel

Een bedrijf, ook een ZZP’er, bestaat pas zodra hij een nummer heeft van de Kamer van Koophandel. Dit is dan ook loket nummer één waar jij je moet melden wanneer je besluit om voor jezelf te gaan beginnen. Hier kunnen ze je ook verder helpen met vele praktische zaken en geven ze zelfs cursussen. Ideaal wanneer je echt vanaf nul gaat beginnen. 

  1. De boekhouding

Zodra je ondernemer bent komen er ook minder leuke dingen om de hoek kijken zoals de boekhouding doen. Direct investeren in een goed boekhoudprogramma is dan ook aan te raden. Dit kan tegenwoordig eenvoudig online met hele handige programma’s. Dit neemt al een groot deel van het werk weg en kan je zelfs geld gaan opleveren doordat het handig inzicht geen. Wat betreft e-boekhouden en kosten valt dat nog wel mee, zeker wanneer je online de verschillen vergelijkt. Je zult zien dat voor e-boekhouden prijzen al vanaf een zeer aantrekkelijk tarief worden gehanteerd. 

  1. Zakelijke rekening

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het ook belangrijk om een zakelijke rekening te openen. Hieraan zitten vaak wel kosten verbonden. Het is dan ook vaak een reflex van startende ondernemers dit te doen bij hun vertrouwde bank, maar een online bank is soms veel voordeliger. Vergelijk de voor- en nadelen en kijk welke bank bij jou past. Heb je bijvoorbeeld wel of geen (lopend) krediet nodig? Allerlei aspecten die van invloed kunnen zijn op jouw keuze. 

Kortom, ondernemer worden is super leuk. Het is een grote uitdaging en gaandeweg leer je ontzettend veel. Niet alleen inhoudelijke kennis doe je op, je leert ook heel veel over jezelf. Waar loop jij tegenaan? Wat gaat goed en waar moet je je nog in ontwikkelen? Allemaal zaken die onder een vergrootglas komen te liggen wanneer jij besluit voor jezelf te beginnen. Zet gewoon de eerste stap en ga naar de Kamer Van Koophandel en regel andere bovenstaande zaken. Dan komt het met jouw onderneming ongetwijfeld goed!

advertentie
advertentie