Afbeelding
Shutterstock

5 manieren om uw blokhut nieuw leven in te blazen

16 februari 2023 om 14:40 Partnercontent

Zonlicht, regen, sneeuw, een blokhut krijgt door de jaren heen heel wat weersomstandigheden te verduren. Deze weersomstandigheden hebben een duidelijk effect op een blokhut. U ziet het niet van de één op de andere dag, maar na jaren zeker wel. Verkleurde ramen, vaal hout, noem maar op. De esthetiek van een blokhut verandert hierdoor enorm. Daarom vindt u hier een paar tips om uw blokhut te op te fleuren. 

1. Ruim uw blokhut op

In loop der tijd wordt er vaak veel gestald in een blokhut. Dit zorgt voor een slordig uiterlijk van de blokhut. Uw blokhut opruimen geeft al een volledig andere uitstraling. Spit uw spullen in uw blokhut eens goed door. Wellicht dat er allerlei spullen boven water komen die u niet meer nodig hebt. 

2. Likje verf

Zon op uw gezicht, ijskoud drankje in de hand, voetjes omhoog en relaxen maar. Voor veel mensen een ideale besteding van een warme zomerdag. Die o-zo heerlijke zonnestralen zijn (met mate) goed voor een mens. Echter gaan blokhutten niet zo goed op zonnestralen. De verf wordt er vaal van. Dit wilt u natuurlijk niet. Door een goede laag verf & olie aan te brengen ziet de blokhut er weer zo goed als nieuw uit. 

3. Gordijnen

Na een likje verf & olie en nieuwe ramen ziet uw blokhut er al een stuk anders uit. De basis is nu goed. Tijd om wat vrolijke details toe te voegen aan uw blokhut. De details zorgen namelijk voor een complete look van de blokhut. Hang wat leuke gordijntjes op. Het is niet moeilijk, het is niet veel, maar zeker de moeite waard. De uitstraling van uw blokhut verandert hierdoor enorm. 

4. Led-lampjes

Door led-lampjes op te hangen in uw blokhut creëert u een gezellige, warme sfeer. Helemaal als u led-lampjes met verschillende kleuren neemt. Dan kunt u op ieder moment de kleur van de led-lampjes veranderen. Super sfeervol en makkelijk! Het mooie van deze lampjes; ze hebben een relatief lange levensduur en verbruiken weinig energie. Sfeervol en duurzaam, wat wilt u nog meer?

5. Bloemen 

Wederom iets simpels dat bijzonder goed doet aan de uitstraling van uw blokhut of tuinhuis. Door bloemen (in een bloembak) op te hangen aan de blokhut zorgt u voor een kleurrijke uitstraling van de blokhut. Het mooie hiervan; het hoeft helemaal niet duur te zijn. 

Een nieuwe blokhut

Is uw blokhut het niet meer waard om op te fleuren en hoognodig toe aan vervanging? Dan vindt u op de site van Blokhutwinkel.nl meer dan 10.000 modellen. Naast blokhutten vindt u hier ook tuinhuizen, veranda’s, overkappingen en alles om het buiten op te fleuren. Ook voor het onderhouden en opwaarderen van uw blokhut vindt u hier de benodigde producten zoals verf, verfreiniger en oliën. 

Anne van den Houten

advertentie
advertentie