Afbeelding
Foto Geld.nl

Autoverzekering in Sliedrecht 2% duurder dan gemiddeld

29 maart 2023 om 07:53 Partnercontent

Inwoners van Sliedrecht betalen gemiddeld 2 procent meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Sliedrechters die in 2022 een autoverzekering via Geld.nl vergeleken, betaalden gemiddeld 76,26 euro per maand voor hun autoverzekering. In heel Nederland was de gemiddelde premie 74,75 euro per maand.

Duurdere autoverzekering door drukte in Sliedrecht

“Om de premie voor je autoverzekering te bepalen, kijken autoverzekeraars onder meer naar de kans op schade in je gemeente. Hierbij letten ze ook op de drukte. In een woonplaats met meer drukte is de kans op schade groter en de premie dus hoger”, legt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl uit. “Uit de stedelijkheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Sliedrecht met 1.647 adressen per vierkante kilometer een erg drukke stad is. Hierdoor is de premie voor de autoverzekering dan ook aan de hogere kant.”

Lage criminaliteit houd autopremies in Sliedrecht nog beperkt

Dat de premie in Sliedrecht toch niet veel hoger uitpakt dan gemiddeld in Nederland, komt volgens Bulthuis doordat de criminaliteitscijfers relatief laag liggen. “In 2021 vonden in Sliedrecht 10 autodiefstallen plaats en 45 gevallen van vandalisme aan auto’s. Dit is veel minder dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente. Dat drukt de autopremies in Sliedrecht dus weer wat omlaag.”

Tip! Een goedkope autoverzekering afsluiten in Sliedrecht? De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn groot. Door je autoverzekering te vergelijken en één van de goedkoopste autoverzekeringen voor je situatie te kiezen, bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie