Slydregt.NU: 'Onderste steen moet boven komen'

17 februari 2020 om 14:34 Politiek

SLIEDRECHT Veel Sliedrechters waren afgelopen zaterdag verrast door het nieuws van de val het het college SGP-ChristenUnie, PRO Sliedrecht, CDA en PvdA. De overige drie partners zegden het vertrouwen in PRO Sliedrecht op. Ook Slydregt.Nu laat weten verrast te zijn.

Fractievoorzitter Mark Jongeneel noemt de manier waarop het nieuws tot stand kwam en hoe het nieuws aan ex-wethouder Hanny Visser-Schlieker werd medegedeeld 'niet fraai'. ,,Waarom is PRO Sliedrecht geen stabiele en betrouwbare coalitiepartner meer? Waarom is er geen constructieve samenwerking meer mogelijk met PRO Sliedrecht? De fractie stemt toch altijd braaf mee met wat er in het coalitieakkoord afgesproken staat. Het vertrek van voormalig wethouder Ben van der Plas (PvdA) kan nu ook door een ander licht worden bekeken. Heeft het vertrek van ex-wethouder van der Plas (PvdA) te maken met deze breuk? Kon van der Plas er niet mee leven dat PRO Sliedrecht buitenspel is gezet? Waarom is er geen lijmpoging ondernomen om de verhoudingen vlot te trekken? Als deze vragen beantwoordt zijn dan weten we hoe en waarom er een vertrouwensbreuk is ontstaan. Eigenlijk bestaat er allang een vertrouwensbreuk richting de Sliedrechtse kiezer doordat de heren Hans Tanis en Nico de Jager allebei de Sliedrechtse politieke arena voor een positieverbetering voor respectievelijk het wethouderschap in een grotere gemeente en het fractievoorzitterschap van de SGP-ChristenUnie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben verlaten."

Jongeneel stelt dat de nieuwe coalitie met goede antwoorden moet komen. ,,Zo niet, dan staat haar op 10 maart een zwaar debat te wachten omdat de onderste steen boven moet komen. De Sliedrechter heeft recht op de waarheid. En anders is wie breekt betaalt. Men kan niet zomaar de tweede partij van Sliedrecht aan de kant zetten omdat dat een belediging is van de Sliedrechtse kiezer."

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie